BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Julmaten som ökar din fettförbränning

19 dec, 2016 
Välj rätt på julbordet och bli både mättare och lättare på kuppen!
Annons

Att njuta av julmat är det bästa med de kommande helgerna, och visst kan några extra kilon smyga sig på i samband med alla fester. Men det finns några hjältar på julbordet som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Här är fem superingredienser som kan göra underverk för din förbränning:

Brysselkål – laddad med negativa kalorier!

Mer om negativa kalorier
Brysselkål sägs vara en av de grönsaker som kostar mer att förbränna än vad de tillför!

Visste du att de gröna små kålknopparna kan göra underverk för din förbränning? Enligt Fiona Kirk, författaren bakom succémetoden Fettbrännardieten innehåller de så kallade negativa kalorier. Det krävs helt enkelt mer energi att ta till vara på brysselkålen än vad de faktiskt tillför.

Annons

Läs mer här!

Senap – mer än bara garnering!

Small bowl with Mustard sauce (close-up shot)
Senap, gör underverk för både smaken och figuren!

En enda tesked räcker för att öka fettförbränningen med 25 procent, enligt en studie från brittiska Oxford Polytechnic Institute. Ju starkare senap, desto tydligare blir effekten enligt forskarna.

Läs mer här!

Maxa förbränningen med ingefära!

anledningar till att ata ingefara

Ingefära hettar inte bara upp smaken, kryddan ger också förbränningen en boost! En tesked ingefära i frukostjuicen gör att du förbränner 43 fler kalorier efter måltiden, det visare en studie från Columbia University.

Annons

Läs mer här!

Bli mindre svullen med kardemumma

Cardamom spice in wooden spoon closeup

Är överflödig vätska anledningen till dina överflödskilon? Då kan en vätskedrivande kryddsättning göra underverk. Prova att krydda varma drycker med kardemumma, till exempel te, mjölk eller kaffe!

Läs mer här!

Kanel håller blodsockret på rätt nivå!

kanel-bak

Kanel hjälper till att hålla blodsockret i balans, och kan sänka GI-värdet på en hel måltid. Ju mindre blodsockret höjs, desto mindre insulin utsöndras, vilket innebär att fettcellerna tar upp mindre fett. Dessutom stannar maten kvar längre i magen och vi håller oss mätta längre.

Läs mer här!

Annons