"Jag tappade 10 kilo på 3 månader med 5:2-dieten!"

ner i vikt med 5:2

Irene Wahlberg från Täby, bestämde sig för att testa 5:2-dieten eftersom hon led av högt blodtryck.

– Min husläkare ville medicinera, vilket jag inte var pigg på. Jag läste att 5:2 kunde hjälpa och tyckte att det lät spännande, berättar hon för MåBra.

När Irene började med metoden vägde hon 67 kilo. Hon tror att övervikten berodde på att hon hade ett stressigt jobb, slarvade med maten, åt onyttigt och för mycket.

Tre månader efter 5:2-starten hade hon gått ner 10 kilo och vågen visade 57. Dessutom var blodtrycket normalt igen – helt utan medicinering.

– 5:2-dieten var så lätt att följa så jag blev förvånad. Jag trodde att jag skulle bli väldigt hungrig, men det blev jag inte. Tvärtom blev jag pigg! Jag mår väldigt bra efter en 5:2-dag, berättar Irene.

En fastedag består vanligtvis av ett kokt ägg och en Finn Crisp med gurka eller tomat till frukost. Lunchen blir oftast grönsakssoppa och middagen kokt fisk eller kalvsylta med grönsaker till.

– Jag äter ungefär likadant varje 5:2-dag. Det är väldigt enkelt och lätt och inte en massa besvär med att komma på nya rätter, säger hon.

De dagar hon inte fastar äter Irene en normal kost. Hon försöker att välja bort kakor och godis, även om hon ”syndar” ibland.

Eftersom hon nått sitt viktmål kör Irene idag oftast 6:1, det vill säga hon fastar bara en dag i veckan. På så sätt får hon fortfarande uppleva hälsofördelarna med korttidsfasta.

– Jag fortsätter eftersom det är toppenbra! säger Irene.

AV: Malin Karlberg

BILD: Privat

 

 

Vill du veta mer om 5:2?

MåBra har recept, senaste nytt och mängder av lärorika fakta om metoden. Läs mer via länken nedan!

Allt du vill veta om 5:2 och fasta