BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Ingela: Så gick jag ner 16 kilo med Dukan Diet!

24 jan, 2012 
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ingela från Linköping gick ner över 16 kilo på tre månader med hjälp av Dukan-dieten.

Ingela Jacobsson, 54, ville bli av med sina trivselkilon och sökte efter en passande metod. Tillsammans med svägerskan Tina upptäckte hon den kolhydratrestriktiva Dukan-dieten, som passade perfekt för deras målsättning.

Genom att följa dietens olika faser och hålla sig till de 100 tillåtna livsmedlen kunde de båda notera en smidig och effektiv viktminskning.

– Jag vägde 75,5 kilo när jag började i mars 2011 och satte 63 kilo som min målvikt. 20 juni 2011 stod vågen äntligen på 63 kilo och jag kunde gå in i dietens slutfas. Då gick jag ner ytterligare 4 kilo utan större ansträngning, berättar Ingela.

I november var hon helt klar med dieten och hon kunde notera andra förändringar än bara vågens siffror.

– Jag är helt enkelt inte så sugen på kolhydrater längre. Visst äter jag pasta, ris och potatis ibland men inte alls i samma mängder som tidigare, säger hon.

Annons

Ingela ser många fördelar med Dukan-dieten. Hon menar att den är enkel att följa, att hon aldrig varit hungrig och dessutom kunde unna sig godsaker när hon ville.

Idag är hon fortfarande så förtjust i kvarg, något som är en återkommande ingrediens i många Dukan-recept, att hon gärna avrundar middagen med en kvargbaserad dessert.

Andra favoriter är Dukan-grundstenarna havrekli och linfrö, som är ett fortsatt stående inslag när det gäller Ingelas frukostvanor. Hon börjar också dagen med ett ägg, som gör att hon håller sig mätt längre.

Ingela bloggade under sin diet, samtliga inlägg hittar du här www.ingelaj.blogg.se

MåBra har tidigare uppmärksammat Dukan-dieten, klicka här för att läsa mer om den. I aktuella MåBra nummer 2 kan du dessutom läsa om vår layoutare Hanna Karlemarks viktsuccé med samma metod.

Har du en viktresa du vill dela med dig av? Gör som Ingela och maila din historia och en ”före och efter”-bild till [email protected]

Annons