BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

"Ger bra fett större bröst och rumpa?"

24 sep, 2012 
Är det sant att dåliga fetter lägger sig kring buken medan fett av bättre kvalitet formar bröst och rumpa?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

”Spelar typen av fett någon roll för kroppens form” undrar en läsare.”Jag har efter en lång sjukdomstid gått ner i vikt och är nu väldigt underviktig. Jag kämpar med att gå upp igen och undrar om man kan påverka var på kroppen fettet lägger sig genom att välja rätt sorts mat? Är det så att hälsosamma fetter (nötter, frön etc) lägger sig mer på höfter, rumpa och bröst, medan ohälsosamma fetter och socker lägger sig mer på magen?

Har fått höra att det är så och är nu rädd för att äta sötsaker/onyttigheter, jag vill inte att det ska lägga sig på magen. Men jag äter det då och då ändå.”

Vår viktcoach Marie Tegnér svarar:

”Skönt att du är på bättringsvägen så att du kan jobba på att återfå din normalvikt. Huvudsaken är nu att du får i dig så mycket energi att du får en bra och kontrollerad viktuppgång. För viktens skull spelar det ingen roll om du äter… läs mer här!

Fråga en expert!

Har du funderingar kring din träning, kost, hälsa eller personliga utveckling? Passa på att ställ dina frågor till vår expertpanel, fråga och svar publiceras i både tidningen och på webben.

Annons