Eva tränade magen med MåBra: "Jag både såg och kände skillnad"

Eva Johansson var med i MåBra:s Rutmaningen 2018.

När det var dags för Rutmaningen 2018 hade Eva Johansson precis börjat träna med en personlig tränare. De fokuserade mycket på core-träning, vilket gjorde att hon blev extra lockad av att hoppa på MåBra:s magutmaning.

– Den kändes som ett perfekt komplement till min träning, vilket är en av anledningarna till att jag valde att vara med. Dessutom kändes övningarna kul och upplägget bra, säger hon.

Utmaningen bestod av sex övningar som skulle utföras tre gånger i veckan under fem veckor. För Eva, som hade som mål att springa Tjejmilen i fjol, blev Rutmaningen ett tillfälle att prova på ett nytt sätt att träna.

– Eftersom jag sällan tränar själv och i princip aldrig tränar hemma såg jag hemmaövningarna som en rolig grej, och en utmaning att göra det helt på egen hand.

Delade med sig av framstegen på Facebook

Men det var inga problem. Att hålla i gång på hemmaplan var nämligen mycket lättare än Eva trott – mycket tack vare den gemensamma Rutmaningen-gruppen på Facebook.

– Egentligen är det inte alls min grej att vara aktiv på Facebook, men det var verkligen jättekul. För mig blev det en stor bonus i min utmaning. Alla vara så glada och hjälpsamma där.

I gruppen kunde hon dela med sig av sina framsteg, och ta del av andras.

– Man blev jättenyfiken på hur det gick för alla. Och det var så kul att se alla hejarop och all pepp. Gruppen betydde mycket, vi fick en otrolig sammanhållning.

Bland deltagarna fanns gamla och unga, träningsvana och nybörjare – en rolig blandning, tycker Eva.

– Alla kan vara med. Och eftersom gruppen är stängd, och endast för deltagarna, känner man sig bekväm med alla. För min del var gruppen en av anledningarna till att jag gick i mål med utmaningen.

Eva Johansson före- och efterbild efter MåBra:s Rutmaningen.

Före och efter.

Själva träningen då? Jodå, den gav resultat. Efter de fem veckorna kände sig Eva starkare.

– Jag både kände och såg skillnad på magen. En utmaning som den här är jättebra på flera sätt, bland annat kan den vara en spark i baken att komma i gång med träningen.

Eva Johansson

Ålder: 41 år.

Bor: I Huddinge.

Familj: Sambo och 7-årig dotter.

Gör: Arbetar med administration inom bank- och finansbranschen.

Så går du med i Rutmaningen!

Lägg upp en före-bild på din mage i vår Facebookgrupp. Gruppen är sluten, så det är bara deltagarna som kommer att se bilderna. I gruppen kan vi peppa varandra, svara på frågor och dela med oss av tips längs vägen. Där finns även alla övningar i rörlig form.

I slutet av utmaningen vill vi ha bilder på era fina magar igen och höra vad ni tyckte om Rutmaningen. Och tänk på att sex veckor inte alltid ger jättesynliga resultat – att känna sig starkare är minst lika viktigt!

Foto: Stefan Jerrevång

Läs mer:

Rutmaningen 2019 – här är alla övningar!

Rutmaningen 2018: Hitta styrkan i hela bålen!

Rutmaningen: Få platt & stark mage med MåBra:s succéprogram!

Utvald läsning