Eva testade 5:2-dieten: Jag tappade 16 kilo på tre månader!

När Eva Wattin började med 5:2-dieten hade hon varit överviktig sedan barnsben. Redan när hon var 5 år gammal tyckte en läkare att hon var för kraftig och behövde banta.

– Sedan dess har jag bantat i hela mitt liv, säger Eva.

Hon hade testat diet efter diet för att gå ner i vikt, utan större framgångar. Vändpunkten kom när hon hörde talas om 5:2. Hon bestämde sig för att testa metoden – och resultaten lät inte vänta på sig.

– 5:2 är den lättaste och enklaste metod jag någonsin följt. Jag blev så pigg dagen efter fastan. Knepet är att laga god mat och använda sig av de kaloriberäknade recepten, berättar hon.

När hon började med metoden i januari 2014 vägde hon 88 kilo. Tre månader senare – på sin 44-åriga bröllopsdag – hade hon tappat 16 kilo och vågen visade 72.

– Drömmen är att nå 69 kilo. Jag håller min vikt ordentligt och fastar i dag en gång i veckan.

Reds.anm: Eva lyckades mycket riktigt gå ner sina sista 3 kilo och väger i dag 69 kilo.

Förutom de näringsberäknade och läckra recepten drar Eva även nytta av matdagbok.

– Jag fortsätter att skriva i min dagbok – kanske inte varje dag, men även om det bara blir ibland så håller man liksom kontakten och det blir lättare så, konstaterar hon.

Under fastedagarna går Eva en långpromenad vid lunchtid och håller sig till att dricka örtte.

– På kvällen lagar jag en fin middag, tänder ljus och njuter, säger hon.

Förutom att den är enkel och effektiv passar 5:2-dieten bra in i Evas livsstil, då den innebär att hon slipper förbud och kan äta vanlig mat.

– Jag har sex barnbarn som älskar kanelbullar och köttbullar. Vi bor på Tjörn hela sommaren och resten av året i Frankrike, vilket betyder att det blir svensk varmkorv på sommaren och ost och vin på vintern. Så det har inte alltid varit lätt att hålla vikten, säger hon.

LÄS MER:

Fixa formen med fasta: Över 40 nya 5:2-recept!

5:2-recept!

Intresset för 5:2-dieten och kalorismarta rätter fortsätter att öka. Här har vår viktcoach och 5:2-expert Marie Tegnér samlat 40 kalorisnåla tips – perfekta för de dagar du fastar, eller vill hålla igen på kaloriintaget.

Fler 5:2-recept!

 

Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

 

52-recept

Läs också:
Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

 

5:2-recept – viktcoachen väljer sina favoriter!

 

Marie Tegnér är viktcoach och 5:2-expert på MåBra.

Fastedag – och vad ska jag äta? Med MåBra:s 5:2-recept blir fastan enkel, mättande och festlig!

5:2-recept – viktcoachen väljer sina favoriter!

 

Missa inte MåBra:s kaloritabell!

– perfekt för dig som följer 5:2-dieten!

Ett Äpple: 65 kcal, 15 g kolhydrater, 0 g fett, 0 g protein – enligt MåBra:s kaloritabell!

 

Nu kan vi presentera en helt ny kaloritabell här på mabra.com! Med en helt ny sökfunktion och massor av nya livsmedel kommer den att bli din bästa vän i köket!

Du får inte bara information om hur många kalorier olika livsmedel innehåller – utan även en exakt fördelning av kolhydrater, fett, och proteiner. Perfekt för dig som vill hålla koll på hur mycket kolhydrater du stoppar i dig!

Vi har även tagit fram en funktion där du kan räkna ut ditt dagliga kaloribehov – ett bra verktyg för dig som vill gå ner i vikt eller behålla din nya vikt.

Klicka här för att komma till kaloritabellen!

Klicka här för att räkna ut ditt dagliga kaloribehov.