5 varningstecken på att du är en jojo-bantare

Jojo-bantning kan göra det svårare att gå ner i vikt, göra dig mer stresskänslig och leda till att du hetsäter fet mat. Men hur vet man om man är en jojo-bantare? Varningssignalerna kan vara subtila – här är fem du ska se upp för:

1. Du vill alltid prova det senaste

Du vill alltid prova på den senaste trenden inom dieter, oavsett om det är paleo eller 5:2-dieten. Du vill även prova på nya trendiga träningsformer och kan satsa för fullt på en viss träningsform för att gå ner i vikt, men håller sällan på med träningsformen under en längre period.

2. Du har tappat och gått upp i vikt

Under de senaste åren har du tappat vikt för att sedan gå upp den samma igen – flera gånger om.

3. Du förbjuder saker

När du förbjuder saker för dig själv, oavsett om det är något sött eller att slappa i soffan en helkväll, skapar det ett större behov hos dig. Tillåt dig själv att unna dig ”förbjudna saker” med måtta.

Läs också: Testa antidiet-dieten: Rasa i vikt UTAN att banta!

4. Du får ångest när du fuskar

När du smiter på ett sidospår från din diet och fuskar blir du nedslagen och får ångest, vilket gör det svårt för dig att fortsätta. Du är rädd för att misslyckas, vilket leder till att du ibland inte vågar prova och lära dig av dina felsteg.

5. Du vill ha snabba resultat

Du bryr dig mer om att uppnå snabba resultat istället för hållbara förändringar med en konsekvent livsstilsförändring. Du tänker inte långsiktigt utan har kortsiktiga mål och vill komma i form för att komma ner i en viss storleks plagg.

Läs också: Metoden som gör dig smal för livet – utan att banta

Känner du igen dig? Misströst inte, hitta istället en träningsform eller diet som passar för dig på lång sikt och kompromissa så den passar in i just ditt liv.

Foto: Shutterstock

 

Det sunda sättet att tappa kilon – utan att banta

Läs också: Det sunda sättet att tappa kilon – utan att banta

 

Utvald läsning