BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

3 frukter att byta ut – om du vill gå ner i vikt

04 jan, 2018 
AvRebecca Wictor
Grape frukt och kvinna som äter äpple.
Frukt kan innehålla mer socker än choklad. Så om du älskar frukt men vill hålla koll på vikten finns det vissa som är bättre än andra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Därför är bukfetma så farligtBrand logo
Därför är bukfetma så farligt

Det är lätt att tro att all frukt är nyttig. Men så är inte fallet. Viss frukt innehåller mycket socker och rikligt med fet och kan därför vara bra att skära ner på/byta ut till mer hälsosamma alternativ. Det finns faktiskt frukt som inte bara är god utan även hjälper till med fettförbränning och är packade med antioxidanter, perfekta alternativ för den som vill hålla nere vikten.

1. Avokado mot skogsbär

Bär är en perfekt frukt för den som vill gå ner i vikt. De är fullpackade med antioxidanter och vitamin C men hjälper också kroppen att producera kollagen som förbränner fett.

Läs också: 10 nyttiga superbär – och du hittar alla i Sverige!

Avokado är däremot inget att frossa i för den som vill hålla koll på vikten. Även om den innehåller nyttiga fetter så är det en fet frukt som gör sig bäst att äta i små mängder.

2. Bananer mot grapefrukt

Grapefrukt är en grym frukt för den som kämpar mot övervikt, då den innehåller enzymer som förbränner fett. Du kan därför hålla vikten nere genom att äta en halv grapefrukt efter din måltid, så länge maten inte innehåller mer än 800 kalorier.

Annons

Bananer däremot sägs göra motsatsen. Forskare har hittat en substans i bananer som blockerar fettförbränningen.

3. Vindruvor mot äpple

Äpple är en superfrukt för den som vill hålla vikten nere och äta nyttigt. De innehåller inget fett, massor med fibrer men också antioxidanter och pektin som reducerar celluliter.

Vindruvor, å andra sidan, är en av de värsta frukterna att äta. De är fullpackade med socker, är svåra för magen att smälta samt innehåller en syra som är skadlig för tandemaljen.

Källa: Brightside.me Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

Läs mer:

Frukt & grönt som gör att du går ner i vikt

Grapefrukt bränner fett och sänker blodsockret

7 tips på kalorisnåla snacksBrand logo
7 tips på kalorisnåla snacks
Annons