BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

15 peppande träningsappar alla borde ladda ner

01 aug, 2017 
Erika Bergman
Tillbaka från semestern? Vare sig det handlar om att hitta tillbaka till gamla träningsrutiner eller börja från scratch finns appen för dig. Här är 15 favoriter som hjälper dig att kickstarta en härlig träningshöst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Lät du träningen vila under sommar och semester? Kanske behöver du en boost för att komma igång? Åter i vardagen är det dags att hitta tillbaka till gamla träningsvanor – eller skapa nya. Men det kan vara svårt att ta sig i kragen efter ett längre uppehåll. Låt träningsappen bli din personliga tränare i mobilen som peppar dig när det känns trögt. Det är ett bra sätt att hålla koll på sin träning och det finns många alternativ för den som drar sig för att gå till gymmet. Vi listar 15 gratisappar för dig som önskar lite extra motivation.

Runkeeper
Den här appen mäter den sträcka du sprungit. Med jämna mellanrum, under din springtur, berättar en röst i hörlurarna hur långt du har sprungit samt vilken hastighet du håller. Efter avklarad aktivitet beräknar appen även hur många kalorier du har förbränt. Runkeeper skickar även jobbiga eller peppande (beroende på hur du ser det) notiser till dig när du inte har använt appen på ett tag då de föreslår att du ska ta dig en löprunda. Appen fungerar även till många andra aktiviteter såsom cykling och skidåkning.

Annons

FMTK

Med försvarsmaktens träningsapp kan du designa ett träningsschema beroende på de mål du vill uppnå samt vilken form du är i vid start. Appen innehåller även individuella pass med olika svårighetsgrader och du kan välja pass som tar mellan 5 minuter till en timme. Till samtliga övningar finns instruktionsvideor så att du kan se exakt hur du ska utföra övningen.

Lifesum

Den här appen fungerar som en mat- och träningsdagbok. Du noterar vad du äter under dagen och appen räknar ut hur många kalorier du har förtärt. Du noterar även vilka aktiviteter du utfört under hur lång tid varpå appen räknar ut hur många kalorier du har förbränt. När du skapar din användare skriver du in din ålder, nuvarande vikt samt hur mycket du önskar gå ner i vikt. Appen räknar då ut hur ditt dagliga kaloriintag ska se ut och vilka näringsämnen du bör få i dig för att nå din målvikt till önskat datum.

Zombies, run!

Annons

Behöver du lite extra adrenalin för att springa? Varför inte låtsas att du har en köttätande zombie efter dig! Den här appen sticker ut från resterande träningsappar på marknaden eftersom den kombinerar din löprunda med ett spel. När du springer blir du tilldelad uppdrag som går ut på att exempelvis samla in utrustning, mat eller rädda andra överlevare. När du har zombies efter dig måste du springa snabbare för att inte bli uppäten. Rolig träning helt enkelt.

Spotify

Det behöver knappast understrykas hur viktigt det är med peppande musik för att träningen ska kännas lättare. Skapa en spellista med låtar som du själv vet att du blir peppad av eller välj en av Spotifys många tränings- och löplistor.

Yogastudio

Du behöver inte kickstarta med de mest utmanande övningarna. Yoga är träning för både kropp och själ, något som kan behövas när du stressas upp av olika arbetssysslor. Den här appen fungerar som din instruktör och visar hur du utför de olika övningarna.

Annons

Läs också: Träningsformen som får dig att må bättre under klimakteriet

7 min workout

För dig som känner att tiden inte räcker till för att hinna med träning på grund av dagens alla andra stressmoment. Men 7 minuter kan alla avvara. Den här appen går ut på att du tränar högintensivt under kort tid, för att få ut så mycket träning som möjligt på bara några få minuter.

Casall T.O.D.

Med Casalls app Training of the day kan du välja och vraka mellan 75 olika träningspass på 15 till 45 minuters längd. Du kan välja träningsform efter om du vill träna styrka, kondition eller yoga.

Gym Pact

Kanske ett hot om kostsamma konsekvenser är vad som krävs för att få dig att träna. Med Gym Pact sluter du ett avtal med appen om hur mycket du ska träna i veckan. När du sedan missar ett pass drar appen pengar (du bestämmer själv summan) från ditt konto. Om du däremot är duktig och kommer iväg till gymmet kan du istället tjäna pengar. Appen går nämligen ut på att de böter som dras från skolkarna går till flitiga användare som håller sin del av avtalet. Dock går det såklart att pausa appen om du blir sjuk eller ska resa bort.

Annons

Daily workouts

Den här appen riktar sig främst till nybörjare och är perfekt för dig som vill komma igång med träningen. Du kan välja om du vill köra styrka eller kardio eller om du helt enkelt vill träna upp en specifik kroppsdel.  Passen är mellan 5 till 10 minuter långa och du drillas av en ”personlig tränare” i din mobil som gör övningarna tillsammans med dig och räknar ner sekunderna.

Shaperace

Lite rivalitet kan ibland vara bra för träningen. Med Shaperace kan du tävla med dina vänner om vem som är bäst på att komma iväg till löpspåret. Appen mäter er aktivitet och den som rört på sig mest under veckan vinner – här går det inte att fuska!

H-I-I-T timer

För dig som vill köra högintensiv intervallträning men inte har en träningsparter som kan räkna ner tiden åt dig. Den här appen gör det enkelt för dig att köra ett tabatapass utan att behöva ställa om en timer var tjugonde sekund.

Annons

MoveApp
Med den här appen kan du gå på liknande träningspass som gymkedjorna erbjuder – fast hemma. Du har en instruktör som dansar i mobilen och du följer hens steg. Välj mellan allt från aerobics till gravidyoga.

PaceDJ

Den här appen scannar av ditt musikbibliotek och anpassar musikens tempo efter det tempo du håller när du springer.

Map my run

När du använder den här appen skapas en rutt efter vart du har sprungit. Bäst av allt är att användaren kan dela med sig av sina löprundor. Det innebär att du kan se vilka löprundor användare i din närhet springer och sedan använda dessa själv.

Annons:

Naturdiet har smarta måltidsalternativ för dig som söker en fullvärdig måltid eller ett näringsrikt mellanmål i farten. Alltid med ett högt proteininnehåll, lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Naturdiet är det smarta och enkla valet för dig som vill leva en hälsosam livsstil!   

Läs mer på www.naturdiet.se

Annons