Annons

Annons

Vårdeppig? Här är 3 otippade humörhöjare!

Solen strålar, knopparna brister – och du känner dig helt orkeslös. Många svenskar upplever en dipp under våren, men det finns enkla sätt att vrida upp energinivåerna igen. Här är tre enkla tips!

Annons

Slokar humöret? Här är tre enkla tips för att hitta livsgnistan igen!

Att vistas mycket utomhus, motionera och äta sund kost är vanliga råd till personer som känner sig mentalt hängiga. Men ibland är humörhöjaren närmare än du tror, skriver tidningen Women’s Health.

Gilla MåBra på Facebook

Här är några handfasta förslag!

Lyssna dig gladare

Personer som lyssnar på musik minst en timme om dagen blir piggare, det visar en färsk studie. Musik kan också spela en avgörande roll för cellernas tillväxttakt, hävdar amerikanska biokemister, något som också påskyndar tillfrisknande – såväl mentalt som fysiskt. Föredrar du annat än toner i öronen kan du ringa en nära vän eller familjemedlem, att höra bekanta röster hjälper nämligen hjärnan att frigöra må bra-hormonet oxytocin, enligt en avhandling från University of Wisconsin.

MåBra har tidigare berättat om Valkee, en ljusterapiapparat som motverkar depression genom att förse öronen med ljus. Läs mer här!

Snart är våren här, blir du glad eller deppig då?

Loading ... Loading ...

Dofta dig piggare

Studier har visat att nattklubbsbesökare som utsätts för citrus- eller mintdoft blir gladare och dansar betydligt längre. Just doften av pepparmint sägs dämpa stress och verkar uppiggande. Och enligt British Journal of Psychology kan doften av citron öka känslan av välbefinnande.

Höj humöret med färger

Se till att både garderoben och omgivningen fylls av glada kulörer. Gul, orange och lila är de färger som har starkast associationer till glädje och hälsa. Att bära ett plagg eller inreda med någon av dessa nyanser kan vrida mungiporna uppåt, visar studier från Harvard.

Psst! I MåBra nummer 4 finns det fler tröstande tips för vårdeppiga!

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstoc

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…