Yoga fick henne att älska sin kropp – hyllas nu av tusentals

Slå på ljud

Det var på högskolan som 22-åriga Dana Falsetti nådde sin maxvikt. 136 kilo, ett resultat av år av ångest och hetsätande.

Hon trivdes inte i sin kropp och var övertygad om att de extra kilona var felet. Hon lyckades gå ner 30 kilo – men ångesten släppte inte.

”Efter att alla kilon försvann var jag fortfarande jag. Jag var fortfaranade ledsen, kände mig värdelös och ännu mer förvirrad och vilsen. Så jag började med yoga, eftersom det var något nytt att pröva i en tid då jag bara kände för att ge upp.” berättar hon för Daily Mail.

https://instagram.com/p/BCUQVTQsuFW/

Hon berättar att hon till en början kände sig tveksam, med tanke på sin storlek:

”Jag var övertygad om att jag var för tung för att stå på händerna. Jag var fast i en riktigt negativ cykel av negativa tankar, men jag fortsatte träna för att jag helt enkelt inte kunde sluta. Då började saker och ting förändras.”

https://instagram.com/p/-sPkT0suHv/

Hon märkte att om du tränar för att bevisa för dig själv att du har fel, om och om igen, så inser du snart att gränserna du satt upp inte finns.

https://instagram.com/p/_-aQiaMuOM/

Framstegen ledde till en mer positiv självbild och Dana började dokumentera dem på Instagram, som ett slags yogadagbok.

https://instagram.com/p/8i3Zi4MuKd/

https://instagram.com/p/BBfgwXaMuB3/

 

Yogan satte också ett stopp för hennes hetsätande.

”Tidigare när jag kände något, om det så var glädje, frustration, stress, vad som helst, så svarade kroppen genom att vilja äta. Ju mer jag tränade desto oftare märkte jag att jag hellre ville ställa mig på yogamattan istället för att leta efter mat.”

https://instagram.com/p/8wSk2FsuDx/

Beslutet att börja – och fortsätta med – yoga förändrade Dana Falsettis liv.

I dag har hon över 150 000 följare på Instagram och jobbar som yogainstruktör. Hon trivs i sin kropp och har slutat mäta den i kilon.

https://instagram.com/p/_nHhezMuLj/

https://instagram.com/p/BBn0WkjsuJB/

Även om hon fortfarande får negativa kommentarer från andra låter hon dem inte påverka henne.

”Vissa ser en bild av mig och kallar mig inspirerande. Andra ser en bild och kallar mig en val. Jag är varken en inspirationskälla eller en val. Jag är jag. Folk kommer alltid se vad de vill se.”

https://instagram.com/p/9RoQlgsuMQ/