Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Månadens utmaning: Utöva yoga varje dag under en månad

01 apr, 2021 
AvMåBra Redaktionen
kvinna som yogar
Yoga är en skön och skonsam träningsform – och de flesta av oss skulle må bra av att ha lite mer yoga i livet. Därför drar vi nu igång den här utmaningen. Häng på!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Varje månad har drar MåBra igång en ny utmaning – den kan handla om allt från nya kost- eller matvanor till träning och personlig utveckling.

Den här månaden fokuserar vi på yoga, för en ökad rörlighet och minskad stress.

Varför: Yoga är en träningsform som passar alla. Och för många är det inte bara att sätt att träna, utan en livsstil. Yogan har massor av hälsofördelar, bland annat minskar den stress, kan motverka nedstämdhet och depression, ge bättre sömn och minne samt minska smärta. Och du blir dessutom mer rörlig. En massa fördelar för hela din kropp helt enkelt!

Gör så här: En bra grundövning är Kobran (bilden ovan). Den går ut på att du ligger på mage på golvet (använd gärna en yogamatta), och händerna i golvet vid sidan om dig. Andas in och lyft upp bröstet. Det är bara överkroppen som ska lämna marken. Ligg kvar i fem sekunder, sänk ner, upprepa 6–8 gånger. Den här övningen kan lindra ländryggssmärta, enligt forskning. Vill du utveckla kobran är nästa steg Hunden. Då utgår du från samma position, men lyfter även upp hela överkroppen och låren från marken.

Gör den här övningen varje dag, morgon och kväll, under en månad. Lägg gärna till fler övningar, se tips nedan.

Tips: Ett vanligt hinder för att börja yoga är att man känner sig för stel. Men det är inga problem, börja med övningar som passar din nivå – och bygg på dem eftersom.

Här är tips på bra övningar:

Och ännu fler:

En yogautmaning som blivit omåttligt populär är 30 days of yoga with Adriene. Den kan du göra här:

Annons