TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Trappträna dig i toppform! Bästa övningarna

23 feb, 2017 
Att träna i trappor är enkelt och effektivt. Med det här passet stärker du både ben och rumpa – och får bättre kondition. Bäst av allt: Du är klar på 10 minuter!
Annons

Under vintern kan det vara trist att ge sig ut på löpturer – och hemma kan det vara svårt att hitta ett sätt att träna konditionen. Då är trappträning perfekt! Där kan du snabbt träna både styrka och flås.

– Det är tidseffektivt och jättekul! Och du behöver ju inga redskap eller maskiner, utan det är bara att köra på, säger MåBra:s motionsexpert Sofia Åhman.

Trappträningen är perfekt för dig som vill ge ben och rumpa en omgång – och du kan dessutom anpassa nivån utifrån dig själv.

– Du kan välja att gå eller springa, hoppa eller gå på tå, att hålla i räcket eller inte. Det passar alla, säger Sofia, som satt ihop ett bra pass.

Läs också: Testa Leilas intervaller i trappor!

Där varvar hon styrkeövningar med pulshöjare, just för att du ska få en helhetsträning.

– Det här passet funkar bra fristående eller som komplement till annan träning. Det är snabbt, jobbigt och effektivt. Och har du ingen trappa hemma så kanske du har en i närheten i alla fall, i ett trapphus eller på jobbet kanske.

Och det finns en bonuseffekt med att träna i trappor, menar Sofia.

– Det ger även bra löpteknik, något som kan vara svårt att träna under vintern. Tänk bara på att hålla ryggen rak och att lyfta knäna ordentligt.

Av: Anna Sundesten & Sofia Åhman, Foto: Thinkstock

 

SE SOFIAS TRAPPTRÄNING HÄR!

Läs mer: 6 bästa trappövningarna för starka ben

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons