Artikeln innehåller reklamlänkar
Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Shoppingtips: Allt du behöver för ett hemmagym

09 jan, 2019 
Shoppingtips för hemmagymmet
Lite träningsutrustning hemma ökar chansen att träningen blir av. Det är också mer motiverande med en liten utrustningsbank än att träna med inredningen hemma. Här är några både prisvärda, smarta och fina favoriter som gör hemmaträningen roligare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ibland brister både tiden och motivationen för att ta sig iväg till gymmet. Då är det skönt att ha några väl valda redskap inom räckhåll. En annan fördel med att ha en uppsättning träningsprylar hemma är att det är lätt att ta sig för att jobba en extra bonusstund med en muskelgrupp du vill och behöver stärka, exempelvis baksidan av axlarna eller rumpan. Ha gärna något eller några redskap liggande framme som en påminnelse. Och kom ihåg – en kvart är mer än inget, ibland kanske du inte ens behöver byta om. Andra gånger kan hemmagymmet bjuda på en riktigt svettig genomkörare.

Här är 11 bra köp som gör det lättare att få upp både flåset och styrkan på hemmaplan:

Träningsband, Asaklitt

traningsband av trx-typ

Träningsband i TRX-stil finns från flera olika tillverkare. Det här är ett toppenredskap som verkligen kan användas för att träna alla muskelgrupper. Genom att variera kroppens hävarm kan du göra övningarna precis så jobbiga eller lätta som du vill. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

Yogamatta, Grounded Factory

yogamatta från Grounded Factory

En fin yogamatta kan användas till mycket mer än bara yoga. Mönster piggar upp och den här är så dekorativ att den till och med passar att ha liggande framme. Finns att köpa här.

Byggbara hantlar, Gymstick

hantelset

Byggbara hantlar tar mindre plats än flera olika set, och motiverar dig dessutom att lägga på lite extra vikt när du känner dig stark. Dessa kan bygga upp till 10 kilo per hantel. Finns att köpa här.

Annons

Foam roller, Casall

Foamroller kork

En foamroller hjälper dig med rörlighet, stretch och avslappning. I början kan det göra lite ont när du stöter på muskelknutor och stela partier, men resultaten kommer fort. Den här i kork är dessutom lite snyggare än många andra. Finns att köpa här.

Kettlebell, Clas Ohlson

ergonomisk kettlebell

En kettlebell är ett fantastiskt redskap som kan användas till både styrketräning och för att få upp flåset genom dynamiska övningar. Den här från Clas Ohlson har ett mjukt hölje som skyddar golvet, och är dessutom ergonomiskt utformade för att minska trycket på hand och arm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Minibands

Minibands

Minibands är ett otroligt mångsidigt styrketräningsredskap som även går att använda till både stretching och rehabträning. Förutom att de är små och inte tar någon plats, så hjälper de dig att hitta kontakt med musklerna när du tränar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Pilatesboll, Casall

Träningsboll Casall

En träningsboll tar plats, men har du möjlighet är den ett utmärkt tillskott i hemmagymmet. Bollen tränar dina stabiliserande muskler och kan användas till massor av magövningar och som en utmanande sittplats vid exempelvis gummibands- eller hantelövningar.  Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Hopprep, Casall

hopprep

Ett hopprep underlättar konditionsträning hemma. Dessutom lockar det fram barnasinnet! Finns att köpa här.

Smartwatch, Garmin

Garmin Vivomove smartwatch

Kanske inte ett träningsredskap av samma kaliber som de ovan, men en mycket bra motivator eftersom den mäter både puls och aktivitet. Den här från Garmin Vivomove är dessutom snygg och ser ut som ett helt vanligt armbandsur. Hämta hem Garmins app till telefonen så kan du både följa din utveckling och gå med i deras peppande träningscommunity. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Löpband, Hammer Sport och Motionscykel Christophiet sport

löpband och motionscykel för hemmabruk

Är du riktigt seriös kan ett löpband eller en motionscykel vara bra investeringar för att kunna sköta konditionsträningen utan att behöva lämna hemmet. Det här är två toppval som utsetts till bäst i test i budgetklassen. Löpbandet finns att köpa här (reklamlänk)och motionscykeln finns att köpa här (reklamlänk).

Läs också:

Bygg muskler och bränn fett med bästa hemmapasset

Träna hemma – 4 övningar för fastare rumpa

Träna hemma – få PT:ns bästa tips

Annons