Så lyckas du med att gå 12 000 steg om dagen

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

1. Dela utmaningen på 3.

Sprid ut dina steg över dagen. Ta en power walk på 4 km på morgonen och kläm sedan in en tvåkilometare på lunchen och en till efter middagen.

2. Ta en minipromenad varje heltimme.

Om du sprider ut dina 12 000 steg över all din vakna tid, får du en skön bensträckare på 5–10 minuter varje timme. En del telefonsamtal på jobbet kan du ta i språnget.

3. Maxa en timme om dagen.

Utmana dig själv – testa att under en timme varje dag samla så många steg som möjligt. Nästa gång försöker du krossa det rekordet.

4. Ta hjälp av din fyrfota vän.

En hund behöver vanligtvis komma ut var fjärde timme. Om vovven hjälper dig samla steg gör den verkligen skäl för epitetet människans bästa vän.

5. Skaffa ett aktivitetsarmband.

Aktivitetsarmband räknar hur många steg du har tagit. Denna lilla påminnelsemanick kommer att uppmuntra dig att gå längre sträckor och upptäcka fler träningstillfällen.

6. Gå ut med en kompis.

En eller flera kompisar gör att promenaderna både blir av och blir roligare. I stället för att ses över en timmes fika kan ni ta en power walk som får er att glömma tid, rum och antalet steg.

7. Var medvetet ineffektiv.

Dagar då du varit inaktiv kan du välja att vara medvetet ineffektiv. I stället för att bära ner tvätten i en gigantisk balja kan du gå tre gånger.

8. Var medvetet effektiv.

Varför sitta stilla när du kan addera promenader eller rörelse? Titta på tv eller läs en bok från en crosstrainer. Rör på dig tillsammans med barnen. I stället för att låsa in er i ett konferensrum, ta ett walk & talk-möte på jobbet.

9. Ha en ljudbok speciellt för gåtillfällen.

Tänk om ljudboken du lyssnade på var så spännande att du inte ville sluta gå. Och att du bara fick lyssna på den på dina promenader! Just kvinnor, visar en undersökning från en ljudboksleverantör, använder ljudböcker när de tränar för att motiveras att orka.

10. Låt en app motivera dig.

Ny teknik gör oss feta, fast om vi använder den klokt kan den hjälpa oss att gå ner i vikt. Som appen ”Gå för hjärtat” (iOS / Android), där varje kilometer omvandlas till pengar som doneras till forskning kring kvinnohjärtat. Eller appen The Walk – Fitness Tracker and Game (iOS / Android). Den är en stegräknare och thrillerljudbok i ett. Upplägg: En bomb har exploderat. Du får ett paket som kan rädda världen. Du måste ge dig ut på ett äventyr, annars dör du.

11. Gå med i en promenadklubb.

På vissa ställen i landet finns klubbar som erbjuder promenader för dem som är intresserade av powerwalk och powertalk. Finns ingen promenadklubb på din ort? Starta en egen.

AV: Erik Olkiewicz

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

 

Motionstabell – så mycket förbränner du

148389080-700x465

Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

Till motionstabellen!

Supersnabba fettbrännardieten: Så ska du äta och dricka

I supersnabba fettbrännardieten börjar du varje morgon med en kopp ingefärste med citron.

I rivstartsversionen av fettbrännardieten varvar du dagar med och utan stärkelserik mat. Här är din matplan för den supersnabba metoden!

Läs mer: Supersnabba fettbrännardieten – så ska du äta och dricka

Redaktionens tips
Dela på: