Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

Morgonträna – 5 smarta tips för att ta dig upp

13 jul, 2017 
AvCecilia Edström
Det kan verka omöjligt att stiga upp för att träna på morgonen. Det blir lättare när du läst detta.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

1. Förbered mat och dryck kvällen innan

Ladda kaffebryggaren så du bara slår på den direkt du vaknar utan att behöva krångla med vatten och skopor. Tips! Ladda fler skopor kaffe än vattenmängd. Det ska bli starkt. Gör en smoothie och ställ i kylen, gärna i ett glas som du kan ta med och dricka på vägen till gymmet. Samma med kaffe – kör take away-mugg.

2. Sov i träningskläderna

Istället för nattlinne eller annan nattlig outfit så tar du helt sonika på dig träningskläderna och går till sängs. Det blir så mycket lägre tröskel på morgonen när du redan är i princip fit for fight. Känner du att det är lite väl extremt – lägg fram exakt det du ska ha på dig precis nedanför sängen.

Läs också: Så förändras sömnen när vi blir äldre

3. Tvinga dig att passa en tid

Boka in en klass på gymmet som startar en viss tid eller träna med en kompis och planera var och när ni ska mötas. Vill du ta det ett steg längre ber du kompisen lägga ut en bild eller text på sociala medier där den taggar dig och skriver något i stil med: ”Vi ses i morgon klockan 07.00!” Det här sätter press på dig att ta dig upp.

Annons

4. Placera väckarklockan i träningsskon

Att ha ett långt avstånd till väckarklockan är viktigt så att du måste kliva upp för att slå av den. Det absolut bästa borde då vara att ställa dina träningsskor vid ytterdörren och placera telefonen i dem. Du tar dig upp. Plus: Om du har sovit i träningskläderna (se punkt 2) så är du klar.

5. Gör som experten – käka mint

Direkt larmet ringer stoppar du en minttablett i munnen. Det tipset ger fitnessexperten Brett Hoebel, tränare på amerikanska ”Biggest loser”. Sockret i tabletten kommer att väcka din hjärna. Smaken av mint livar upp dina smaklökar och sinnen. Dessutom, morgonandedräkten är som bortblåst.

Källa: Womans Health

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

 

Annons