Artikeln innehåller reklamlänkar
TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

MåBra testar: Löpartights som håller värmen

06 feb, 2018 
MåBra har testat varma löpartights – här är de bästa!
Vem har sagt att man måste springa på löpband om man vill löpträna på vintern? Hitta ett par varma löpartights – och visa kylan vem som bestämmer! Vi har testat årets bästa vintertights!
Annons

Löpning är en träningsform som kan utövas året runt – även på dessa kalla breddgrader. Förutsatt att du har ett par löparskor med bra grepp och en upplyst, trevlig runda så är vintern ingen anledning att hålla dig till löpbanden på gymmet.

Vad du behöver (förutom bra skor och löprunda) är bara rätt kläder! På överkroppen kommer du rätt långt med ett bra underställ och en vind- och vattentät löparjacka – men på underkroppen har vi lite högre krav. Det är ju trots allt benen som gör nästan hela jobbet.

Därför har vi på MåBra gjort ett stort test av löpartights modell varmare. Alla har sina för- och nackdelar – och kom ihåg att vi alla har olika behov och kroppsformer och därför måste du utgå från vad just DU vill ha ut av dina tajts.

Här är hela listan:

 

Adidas Supernova Climaheat (reklamlänk)

Tights från Adidas. Läs mer och köp här.

Pris: 999 kronor

Fördelar: Tjockt, värmande tyg genomgående – passar den lättfrusne motionären. Stor ficka i linningen, där en mobil i normal storlek kan få plats. Reflexdetaljer i knävecken och smidigt med dragkedja vid anklarna. Byxorna var väldigt varma och passar bra vid minusgrader. Passformen är mjuk och utseendet diskret.

Annons

Nackdelar: Stora delar av landet har plusgrader större del av vintern – och då är dessa byxor FÖR varma. Reflexdetaljerna kunde varit större och på både fram- och baksida för att synas bättre i mörkret. Testaren upplevde även att byxorna hasade ner under löpningen – men det gäller nog bara att knyta ordentligt i midjan!

 

Kari Traa Toril Tights (reklamlänk)

Tights från Kari Traa. Läs mer och köp här.

Pris: 799 kronor

Fördelar: Dessa tights är både varma och vindtäta, med mjukt, stretchigt material på insidan av benen och glansigare på utsidan som är snabbtorkande. Smidig dragkedja i bensluten och reflexdetaljer på benens sidor. Liten ficka bak för exempelvis nyckel eller bankkort. Byxorna funkar bra både i minusgrader och några plusgrader.

Annons

Nackdelar: Upplevdes som lite korta i benen och låga i midjan – vilket förstås är en smak- och kroppsformsfråga. Fickan är för liten för den som vill ha mobilen där. Det vindtäta materialet upphör halvvägs ner på vaden och snörningen i midjan kan upplevas som lite svårknuten då det inte finns några snörändar.

 

Soc W Run Windblc Ths (reklamlänk)

Tights från Soc. Läs mer och köp här.

Pris: 299 kronor

Fördelar: Snygga byxor med mycket reflexdetaljer som syns i mörker, och dessutom håller de värmen väldigt bra. Prisvärda. Extra stretchigt material över knäna vilket underlättar framförallt i backar! Dragkedja i benslutet och vindtätt tyg över lår och smalben. Stor ficka bak där mobilen får plats och dessutom med hål för hörlurar! Kan tvättas i 40 grader medan många andra tights endast klarar 30.

Annons

Nackdelar: Ganska små storlekar – ska du beställa hem så testa en storlek större än vanligt. Lite låg och åtsittande i midjan – men det är som sagt individuellt vad man tycker om och hur man ser ut i kroppen. Lite för varma för att passa löpturer i plusgrader.

 

Björn Borg Clara High Waist  (reklamlänk)

Löparbyxor från Björn Borg. Läs mer och köp här.

Pris: 699 kronor

Fördelar: Sköna och snygga löparbyxor med högre midja och shapingeffekt. Bra med dragsko i midjan och förvaringsficka. Materialet är mjukt och står emot fukt bra, perfekt för småruggiga dagar under sen höst eller tidig vår. Tål tvätt i 40 grader.

Nackdelar: Förvaringsfickan kunde vara något större och reflextryck hade varit en klar bonus. Passar inte för dagar när temperaturen kryper ner till noll.

 

Houdini long power tights

Tights från Houdini. Läs mer och köp här.

Pris: 1 000 kronor

Fördelar: Sköna och fina fleecetights som gör jobbet både under promenad- och joggingturen. Står emot kyla fint, även dagar med frostigare temperaturer. Men passar också för mys inomhus om du är lite frusen. Skön passform, finns också i lila.

Annons

Nackdelar: Något låga i midjan och saknar dragsko och ficka. Inga reflexer.

 

SOC We run reflect ths (reklamlänk)

Tights från SOC. Läs mer och köp här.

Pris: 499 kronor

Fördelar: Rejäl reflexeffekt och skön passform som gör dig både trygg och snabb i trafiken. Passar särskilt dig som föredrar hög midja med hålla in-effekt. Håller dig varm och torr väldigt bra och har dragkedja vid vristerna.

Nackdelar: Saknar dragsko och ficka. Tål 40 graders tvätt men reflexytorna bör hanteras varsamt vid tvätt och torkning.

 

Annons