Kom i form med Charlotte Perrellis enkla sommarträning

Charlotte Perrelli gillar att träna hemma.
– Kunde jag börja träna kan vem som helst göra det! säger Charlotte Perrelli övertygat.
Tills för bara tre år sedan hade hon aldrig ens tänkt tanken på att röra sig frivilligt.
– Det verkade så tråkigt. Dessutom var jag naturligt smal, så jag tyckte inte att jag behövde träna.
Men när Charlotte hade fått sitt andra barn rann inte gravidkilona av henne, som de hade gjort första gången. När sonen Alessio var två år släpade hon fortfarande runt på tolv extrakilon.
– Jag mådde dåligt, och kom inte i ett enda klädesplagg i garderoben. Det här måste gå att fixa! tänkte jag. Men hur hade jag ingen aning om.
Så Charlotte ringde sin systers man, Jesper Björck, som passande nog är personlig tränare. Och han satte ihop ett enkelt träningsschema, som hon kunde göra hemma.
– Det kändes hur konstigt som helst. Jag var skeptisk, men ville ändå ge det en chans. Och när jag bestämmer mig för något, då är det fullt fokus som gäller!
Charlotte tränade 20 minuter varje vardagskväll, när barnen hade gått och lagt sig. Efter tre veckor började träningen bli en vana, och ett halvår senare var extrakilona borta. Och hon hade dessutom fått en vältränad och stark kropp.
Träningsschemat som Charlotte fick av Jesper Björck har nu resulterat i boken Kan jag kan du, träna med Charlotte.

Charlottes bästa tips för enkel sommarträning:

  • Börja träna nu när du har semester! Begränsa dig inte. Du kan göra till exempel situps var som helst, i skuggan när resten av familjen ligger på stranden och latar sig, vid poolen, på hotellrummet, vid sommarstugan. Alla kommer ösa lovord över dig för att du är så duktig, och då blir du ännu mer motiverad!
  • Bestäm dig för att göra något varannan dag, om det så bara är i tio minuter när gästerna gått och lagt sig. Det gäller att få in träningen i tänket, så att man blir av med det mentala motståndet.
  • Att göra övningar hemma är perfekt, du kan göra det när som helst, det kostar inget, och du slipper slösa tid på att ta dig i väg till ett gym.
Av Anna Carsall  Foto Janne Danielsson

Läs mer:

Övningar: Håll vikten med lätt sommarträning

Tips från pt:n: Så håller du igång i sommar

Utvald läsning