TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Kan mobilen räkna steg lika bra som en stegräknare?

11 feb, 2015 
Aktivitetsarmbanden blir allt mer populära och har bland annat stegräkning som funktion. Men kan du lika gärna använda en app?
Annons

Bör du köpa en stegräknare, såsom ett aktivitetsarmband, om du vill hålla koll på hur många steg du går per dag – eller räcker det med att ladda ner en app till din smartphone?

Forskare vid University of Pennsylvania bestämde sig för att ta reda på svaret till den frågan och utförde en studie där deltagarna fick promenera på ett löpband, samtidigt som de bar både aktivitetsarmband och mobiler med stegräkningsappar.

Resultatet: mobilen fungerade precis lika bra som andra typer av stegräknare. Om du enbart är ute efter stegräkningsfunktionen behöver du alltså inte köpa något träningsarmband.

Nackdelen med att använda en smartphone, däremot, är att du måste bära den med dig överallt, på jobbet såväl som hemma, för att den ska kunna räkna alla steg. Ett armband sitter istället på din arm hela tiden.

 

LÄS MER:

Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

De flesta som bantar återfaller i gamla vanor så småningom. Undantaget är Step Diet.

Personer som lyckas gå ner mycket i vikt – och sedan behålla sin nya vikt år efter år – har en sak gemensamt. Så här kan du dra nytta av samma metod!

Annons

Läs mer: Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

 

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s vikttjänster!

 

Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

fettbrannardieten-brann-fett

Det är enkelt, snabbt och garanterat säkert att snabb-banta med den nya 2-veckors fettbrännardieten. Upp till 5 kilo kan du rasa i vikt!

Läs mer: Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

 

Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

flexitarian-700x431

Du behöver varken räkna kalorier, minska på portionerna eller undvika mat du gillar – ändå går du ner i vikt och förbättrar hälsan. Här är den nya succémetoden!

Läs mer: Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

 

Annons