Artikeln innehåller reklamlänkar
TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Höstens hetaste träningskläder – 19 favoriter

04 sep, 2018 
Snygga träningskläder i butik nu!
Ge träningsgarderoben ett lyft i höst – och gärna ett som passar din träning! Här har vi samlat våra favoriter bland höstens träningskläder som du kan klicka hem direkt!
Annons

Omstart i höst? Du är inte ensam – många av oss har det varje år. Om det känns tungt att ta sig till träningen eller ut i löpspåret när det blir mörkare och kallare kan ett lyft i träningsgarderoben göra susen!

Dessutom underlättar det om du har några enkla träningsredskap hemma, och att ha skor som passar ditt steg.

Här har vi samlat några av våra favoriter på höstens sportavdelningar!

 

Tränings-tights

Många av oss tränar allra helst i tights. De håller kroppens mer ”wobbliga” bitar på plats, minskar risken för skav och är dessutom mjuka och bekväma att ha på sig. Fick vi välja skulle vi gå runt i tights från morgon till kväll!

Tights kommer i flera olika längder, från hellånga till shortslängd. De finns dessutom i olika tjocklekar, och vill du träna ute så mycket som möjligt kan det vara en fördel att också ha ett par varmare vinter-tights, som komplement till de tunna inne-/sommar-tightsen.

Annons

Tycker du om att få lite extra stöd för magen och modeller som gynnar figuren? Satsa på höga midjor på tightsen – du kommer inte att ångra dig!

Kolla också efter detaljerna – vill du ha en liten ficka för dörr- eller skåpsnyckel? Dragkedja vid bensluten för att kunna vika upp benen på sommaren eller lättare få av tightsen?

Här är några av höstens snyggaste tights enligt oss!

 

Gråmönstrade tights från Adidas (reklamlänk) med hög midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Tights från Adidas.
Tights från Adidas.

Leopardmönstrade tights från Aim’n (reklamlänk) med hög midja och nedvikbar mudd. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Träningstights från Aim'n.
Träningstights från Aim’n.

Mörkblå tights från Röhnisch (reklamlänk) med mönster på låren samt hög midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Tights från Röhnisch.
Tights från Röhnisch.

Snygg marmorerade tights från Casall (reklamlänk), med hög midja och en lite fick för nycklar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Tights från Casall.
Tights från Casall.

 

Träningsjacka

En jacka kan behövas i stort sett året om i detta avlånga land. Vilken typ du behöver beror lite på när du tänker använda den. Ska den vara vattentät eller räcker det att den skyddar mot vind? Vill du ha en tjock som du bara behöver ha ett linne under, eller en tunn som du kan bära en långärmad tröja med? Luva eller krage att dra upp i halsen? Hur många fickor behöver du? Tajt eller bylsig, etc.

Annons

Det finns mycket att ta hänsyn till vid val av jacka – det bästa är at testa sig fram. kanske behöver du några olika?

Här är några av våra höstfavoriter!

 

Träningsjacka från Bagheera (reklamlänk) med fodrad huva och två rymliga fickor. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Träningsjacka från Bagheera.
Träningsjacka från Bagheera.

Vind- och vattentät funktionsjacka i vinrött från Everest (reklamlänk). Huva med dragskor och två smidiga fickor. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Träningsjacka från Everest.
Träningsjacka från Everest.

Tunn och lätt löparjacka från Craft (reklamlänk) i vindavvisande material, samt med reflexdetaljer för träning i mörker. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Löparjacka från Craft.
Löparjacka från Craft.

Softshell-jacka från MåBras shop. Vind- och vattenavvisande i stretchigt material samt användbara fickor. Läs mer och köp här.

Softshelljacka från MåBra:s shop.
Softshelljacka från MåBra:s shop.

 

Sportbehå

Att hitta en passande träningsbehå är en djungel, oavsett vilket byst du har. Men när den sitter som den ska finns det inget skönare!

Den ska hålla bysten på plats utan att skava eller lämna röda märken på din kropp. Om du vill ha en variant med eller utan reglerbara axelband måste du själv testa dig fram till. En bra grej kan vara att se till att den har ventilerande funktion som gör att svetten torkar när du tränar.

Annons

Kom ihåg att byta sportbehå emellanåt för att garantera att den håller vad den lovar.

Här är några behåfavoriter just nu.

Träningstopp från Casall (reklamlänk), som dessutom matchar tightsen ovan! Tillverkad i återvunnet material med bra andningsförmåga. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sportbehå från Casall.
Sportbehå från Casall.

Plommonfärgad sportbehå från SOC (reklamlänk), med meshdetaljer. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Träningsbehå från SOC.
Träningsbehå från SOC.

Träningsbehå i funktionsmaterial från Ellos (reklamlänk), med uttagbar vaddering i kuporna. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Sportbehå från Ellos.
Sportbehå från Ellos.

 

Träningströjor

Även när det kommer till toppar och överdelar finns det saker att tänka på. Vill du ha lång eller kort ärm? Svettas du mycket kan det vara bra att välja en tröja i ett ventilerande material, och gärna utan sömmar för att minska risken för skav.

Tränar du mycket hopp och snabba rörelser kanske en tajtare modell är att föredra för att slippa löst tyg som flyger runt och är i vägen, medan du som tränar yoga eller mest håller dig till spinning och gymmaskiner kan tycka att det är skönare med lösare modeller.

Här har vi samlat några träningströjor vi vill ha på gymmet med en gång!

Annons

Blommigt linne från SOC (reklamlänk) med brottar rygg, i fukttransporterande TCS Airflow-material. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Träningslinne från SOC.
Träningslinne från SOC.

Långärmad träningströja från Adidas (reklamlänk) med krage för uteträningen i höst. Dold dragkedja längs ena axelsömmen. Ärmarna har både ventilerande meshparti och parti med mjuk och värmande fleeceinsida. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Tröja från Adidas.
Tröja från Adidas.

Tränings-t-shirt från SOC (reklamlänk) med holkärm och meshparti över axlarna som ventilerar extra bar, lösare modell. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
T-shirt från SOC.
T-shirt från SOC.

Träningslinne från SOC (reklamlänk), perfekt för yoga, med meshpartier och fukttransporterande material. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Träningslinne från SOC.
Träningslinne från SOC.

 

Träningsskor

Kanske det viktigaste plagget av alla när det kommer till träning (inte för dig som yogar kanske). Hur du belastar foten kommer att påverka hela din kropp, hur väl du kan utföra styrkeövningarna och hur ditt löpsteg ser ut.

Annons

Det är viktigt att du väljer skor efter aktivitet – till exempel är det inte det bästa att använda dina löparskor när du lyfter vikter på gymmet. Det bästa är att fråga om råd i butiken och att testa skorna innan du köper dem.

Här är några träningsskor som för högsta betyg av oss just nu.

Löparskor från Puma (reklamlänk) i vinrött med stickad ovandel. Yttersula som har låg vikt, går upp på tån och ger bra stötdämpning. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Löparskor från Puma.
Löparskor från Puma.

Träningsskor från Nike (reklamlänk) som är stabil och flexibel på samma gång. Ventilerande ovandel och bra dämpning i sulan. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Träningssko från Nike.
Träningssko från Nike.

Träningsskor som passar både inomhusträning och löpning, från Asics (reklamlänk), med gel i häl och framfot. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Träningssko från Asics.
Träningssko från Asics.

Högkomfortabel träningssko från Adidas by Stella McCartney (reklamlänk), med strumpliknande känsla. Lättviktssula som ger stabilitet och bra grepp. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Träningssko från Adidas.
Träningssko från Adidas.

 

Träningsredskap

Det finns gott om små smidiga träningsredskap som kan hjälpa dig göra träningen lite mer avancerad på hemmaplan. Och det måste inte vara tunga, otympliga hantlar eller kettlebells – många är lättare och tar mindre plats än en av dina skor!

Här är några träningsprylar vi rekommenderar som gör träningen både lättare och roligare.

3-pack minibands i olika färger och motstånd med vilka du kan göra flera roliga och effektiva övningar för styrka balans och smidighet. Läs mer och köp här.

Minibands från MåBras shop.
Minibands från MåBras shop.

När temperaturerna sjunker kan det vara skönt med ett par fingervantar för löprundan eller uteträningen. Här är ett par värmande men smidiga vantar från Adidas (reklamlänk). Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Vantar från Adidas.
Vantar från Adidas.

En foam roller, eller träningsrulle, hjälper dig med stretching och smidighetsträning, samt kan hjälpa dig med stela muskler. Läs mer och köp här. 

Foam roller från MåBra:s shop.
Foam roller från MåBra:s shop.

Med ett fitness-armband, exempelvis detta från Fitbit (reklamlänk), kan du mäta allt från hur många steg du går per dag till hur du sover och hur många kalorier du förbränner – kanske blir det den extra skjutsen du behöver för att hålla igång träningen? Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Fitnessarmband från Fitbit.
Fitnessarmband från Fitbit.

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons