Artikeln innehåller reklamlänkar
TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Hitta rätt sport-bh: 8 saker du bör tänka på

20 sep, 2018 
Svårt att hitta rätt sport-bh? Här är knepen som kan hjälpa!
Svårt att hitta en sport-bh som sitter skönt och samtidigt ger rätt stöd? Här är några handfasta tips – OCH tolv snygga tränings-bh:ar att shoppa hem idag!
Annons

Att hitta en sport-bh som passar just din kropp och din aktivitetsnivå är inte alltid det lättaste. Men att du hittar den är ändå väldigt viktigt – för att du inte ska få ont när du tränar av att brösten kastas hit och dit, och därför känna obehag vid träningen.

Det finns lite olika saker som skiljer olika sport-bh:ar åt, som hur mycket stöd de ger, hur breda axelband de har och hur de sitter, om det är knäppning eller inte etc.

Här är åtta saker att tänka på när du letar ny tränings-bh – samt 12 snygga och sköna sport-bh:ar som finns i butik nu, med både light, medium och high support!

Läs också: Träningsbehåar för alla storlekar – så hittar du rätt

 

Att tänka på när du köper sport-bh:

  1. Våga be om hjälp i affären för att hitta rätt storlek, eller mät dig hemma innan. Och om du testar i ett provrum: Testa också hur det känns att hoppa upp och ner några gånger – det kan ge en god indikation om hur bh:n sitter i rörelse.
  2. Välj en sport-bh i ett material som leder bort fukt eller är snabbtorkande. Många av oss svettas mycket kring brösten när vi tränar och det kan vara skönt att dämpa den svettchocken. Dessutom minskar risken för skav.
  3. En tränings-bh med korsade axelband över ryggen, eller brottarrygg, är skönare om du ska göra övningar på rygg, då den inte ligger över skulderbladen.
  4. Vadderade och justerbara axelband ger ökad komfort och anpassningsförmåga, även detta minskar risken för skavsår.
  5. Många kan tycka att det är jobbigt att få på sig en tajt sport-bh över huvudet, och då är en variant med knäppning lättare att hantera.Det kan vara knäppning på ryggen eller på framsidan.
  6. En sport-bh har ofta gjort sitt redan efter ett år, då alla material töjer sig efter x antal tvättar och träningspass. För att öka livslängden är det därför smart att välja en mindre storlek än den som känns perfekt i början. Välj exempelvis en bh som du måste knäppa på yttersta knäppet när du köper den, så blir det lätt att knäppa längre in allteftersom den töjer ut sig.
  7. Passa på att välja miljövänliga material och behåar som är hälsocertifierade med ökotex-märkning – varje litet steg räknas!
  8. Ha några sport-bh:ar att välja mellan, så att du kan välja en som passar dagens träning, eller ha en i tvätten, en på dig och en till nästa pass.

 Läs också: Höstens hetaste träningskläder – 19 favoriter 

 

12 sport-behåar för dig som letar nytt:

Light support:

Enkel sport-bh med dubbla axelband från Nike (reklamlänk), i snabbtorkande funktionsmaterial. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Sport-bh från Nike.
Sport-bh från Nike.

Sport-bh från Stay in Place (reklamlänk), med sömlös konstruktion för ökad komfort. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sport-bh från Stay in Place.
Sport-bh från Stay in Place.

Lätt träningstopp från Drop of Mindfulness (reklamlänk), med vadderade kupor och justerbara axelband. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Träningstopp från Drop of Mindfulness.
Träningstopp från Drop of Mindfulness.

Enkel sport-bh från Röhnisch (reklamlänk), perfekt för yoga och promenader, i skönt stretchmaterial med vadderade kupor. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Sport-bh från Rönisch.
Sport-bh från Röhnisch.

Medium support:

Rödrosa sport-bh från SOC (reklamlänk), med vadderade kupor och bra stöd, samt justerbara resår i ryggen. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sport-bh från SOC.
Sport-bh från SOC.

Enkel sport-bh med medium support från Puma (reklamlänk), med breda axelband och brottarrygg. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sport-bh från Puma.
Sport-bh från Puma.

Mjuk och följsam sport-bh från Röhnisch (reklamlänk). Tyget andas och transporterar bort svett och brottarryggen fördelar vikten på bästa sätt. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Sport-bh från Röhnisch.
Sport-bh från Röhnisch.

Tränings-bh från Adidas (reklamlänk) med knäppning bak, samt reglerbara axelband som även går att knäppa i kors. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sport-bh från Adidas.
Sport-bh från Adidas.

High support

Sport-bh från Shock Absorber (reklamlänk), specialutformad för löpning, med breda axelband och specialdesignade sömmar för att minimera skavrisken. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Sport-bh från Shock Absorber.
Sport-bh från Shock Absorber.

Sport-bh från Swegmark (reklamlänk) med bredare nederkant för bättre passform, vadderade axelband och brottarygg för ökad rörelsefrihet. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sport-bh från Swegmark.
Sport-bh från Swegmark.

Tränings-bh från Röhnisch (reklamlänk) som transporterar bort svett och ger ett stabilt stöd. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Tränings-bh från Rönisch.
Tränings-bh från Rönisch.

Sport-bh från SOC (reklamlänk) med smidig dragkedja fram och elastisk nederkant för bra komfort. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sport-bh från SOC.
Sport-bh från SOC.
Annons