Enkla övningar som stärker kroppen på jobbet

Glöm gymmet – satsa på att smygträna dig i toppform på jobbet i stället! Här får du vår personliga tränares bästa trimtips.

Sittande twist

Tränar: midjan, magen och ryggen. Gör så här: Sitt på en snurrstol och lyft upp fötterna från golvet. Sitt med god hållning och magen lätt spänd. Vrid kroppen åt höger och vänster. Parera med armarna för att få mer fart.

  

Knega med knäböj

Tränar: lår och säte.
Gör så här: Stå framför din stol med fötterna i höftbredd och ryggen i neutral hållning. Dra in naveln lätt mot ryggraden. Böj knäna och sitt ner så långt som det känns bra. Du kan gå djupare än stolens sits. Sträck till raka knän och upprepa.

 

 

Dopp med tår

Tränar: midjan och magen.
Gör så här: Sitt på stolen med god hållning och aktivera magen genom att dra in naveln något mot ryggraden. Dra upp knäna mot magen. Doppa tårna mot golvet snett åt höger. Lyft upp knäna mot magen igen och doppa åt vänster. Doppa växelvis.

 

Rotation mot stol

Tränar: mage, skuldror och rygg.
Gör så här: Stå vid stolen och placera händerna på stolen. Gå bak med fötterna så att du hamnar i armhävningsposition. Magen är spänd och kroppen i rak linje. Lyft en hand. För in den under din kropp och därefter i en vid cirkel upp mot taket. Titta på handen. Sänk igen och upprepa. Arbeta klart med ena sidan innan du växlar till den andra.

 

4 saker att tänka på:

Utför varje övning i en minut och gå direkt vidare till nästa.

Gör två övningar per dag.

Vid varje pass tränar du magen och någon annan muskelgrupp.

Du blir inte svettig och behöver inte byta om. 

Av: Katarina Woxnerud

Foto: Patrik Cederman

 

Utvald läsning