TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Därför ska du TÄNKA på rumpan när du tränar den!

13 apr, 2020 
AvMåBra
Tankens kraft kan maxa din träning. Lär dig mer om mind-muscle connection!
Annons

Våra tankar och mental inställning kan ta oss längre än vi tror. Och många är studierna (och coacherna) som hävdar att tankens kraft kan maximera våra prestationer.

Att värma upp och på så sätt förbereda muskler och kropp inför träning är en vanlig rutin, men få av oss lägger väl tid på att snacka eller tänka i gång muskelgruppen inför den kommande träningssessionen?

Se till att börja med den vanan redan nu, den kan nämligen vässa både resultatet och upplevelsen av träningen!

Fokusera på muskeln när du tränar den

Hur får jag fastare rumpa? Med MåBra:s övningar!

Mind-muscle connection betyder att du tänker och fokuserar på muskeln medan du tränar den. Gör du en knäböj, ja då koncentrerar du även tankarna på rumpan och låren. Är det magen du tränar går tankarna istället till din coremuskulatur.

Annons

Enligt en studie publicerad i The National Center for Biotechnology framgick att deltagare som fokuserade på bröstmusklerna under en bänkpress ökade sin muskelaktivitet i just den muskelgruppen jämfört med personerna som inte gjorde samma tanke-experiment,

Och i täningstidningen Womens Health skrev man nyligen om en studie där mind-muscle connection inte bara konstaterades ha en effekt på musklernas aktivering. Även deras tillväxt gynnades av detta.

En artikel publicerad i Science Daily är inne på samma spår: där bekräftas att metoden ökar aktiveringen och ökningen av muskelmassa. Däremot kan den inte tillskrivas bättre effekt av att lyfta tyngre.

Lider du av ”sovande rumpa”?

MåBra har tidigare skrivit om Dead Butt Syndrome, ett tillstånd där vi på grund av stillasittande ”tappar kontakt” med sätesmusklerna. Att använda detta tankeknep när du tränar rumpan är ett snabbt sätt att väcka den till liv igen!

Lider du av dead butt syndrome? Så vet du!

 

Läs mer:
Enkla metoden för att minska risken med stillasittande
14 dagars stillasittande räcker för att skada hälsan
5 minuters-metoden som minskar risken med stillasittande!

Annons