Artikeln innehåller reklamlänkar
TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Bra redskap för effektiv hemmaträning

03 apr, 2020 
AvRebecca Wictor
Träning hemma
Försöker du hålla igång kroppen hemma i karantän? Då kan det vara bra och kul med några enkla redskap för att träna styrka och rörlighet. Här är några av våra favoriter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
7 Enkla träningsformer på hemmaplanBrand logo
7 Enkla träningsformer på hemmaplan

Att träna hemma är både tidseffektivt och ibland det enda alternativet vi har. För att lyckas med träningen hemma kan enkla redskap vara en nyckel. De gör den både mer variationsrik men också roligare. Här tipsar vi om några favoriter du kan köpa online.

11 bra redskap för träning hemma

1. Foamroller

 

Tub för hemmaträning

Med en foam roller kan du förbättra din prestation, underlätta återhämtning och förebygga skador. Den här från Casall ger ett ganska hårt tryck mot dina muskler. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

2. Gummiband

Casall träningsband hemma

Gummiband är perfekt för funktionell träning. Det hjälper dig att träna styrka, smidighet och flexibilitet. Det här från Casall finns i tre olika motstånd. Här kan du köpa det (reklamlänk)

3. Pilatesboll

Pilatesboll Casall

Med en pilatesboll stärker du kroppens stora muskelgrupper. Den här från Casall är perfekt för övning av core-muskulaturen och din balans. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

4. Balance cushion

Balansträning i hemmet

Jobbar du hemifrån kan du till exempel stå på den här uppblåsbara balanskudden, från Casall, för att stärka bålen. Du kan även ha den som ryggstöd när du sitter vid skrivbordet. Här kan du köpa den (reklamlänk)

5. Gummiband med olika motstånd

Elastiska träningsband

Ett trepack med gummiband med tre olika motstånd, från Gaiam. Perfekt för styrketräning av hela kroppen. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Annons

6. Balance board

Balansbräda

En balansbräda är perfekt för dig som vill stärka upp vrister, ben och bål. Den här kommer från Casall. Här kan du köpa den (reklamlänk)

7. Bollar för handträning

Bollar för handleder

Om du jobbar framför datorn kan de här bollarna från Gaiam vara ett perfekt avbrott. De hjälper dig bygga upp styrka i leder och fingrar. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Annons

8. Lösa vikter

 

Vikt att träna hemma med

Både med eller utan skivstång finns det massvis av bra träning du kan göra med vikter, som den här från Casall. Lägg på bröstet när du gör situps eller använda som tyngt vid olika styrkeövningar. Här kan du köpa den (reklamlänk)

9. Träningsband

Träningsband

Ett elastiskt träningsband som detta från Inspirera & co, gör träning av rygg och axlar väldigt enkelt och kul. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

11. Tung träningsboll

Lila tränings boll casall

Den här träningsbollen från Casall väger 4 kilo och är perfekt för hemmaträning. Ligg ner och kasta den mot en vägg samtidigt som du gör en situp eller håll mot bröstet som extra tyngd vid knäböj. Här kan du köpa den (reklamlänk)

LÄS MER:

Rulla dig stark och smidig med en foamroller – 7 effektiva övningar

5 effektiva övningar med pilatesboll du enkelt gör hemma

Program för hemmaträning: Enkelt helkroppspass!

Annons