Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

Alexandra Pizzoni – ny profil på MåBra: ”Det är omöjligt att uppnå alla krav vi har på oss själva”

23 jun, 2022 
AvSara Ericsson
Alexandra Pizzoni, ny träningsprofil på MåBra
Hon är en inspirerande äventyrare som brinner för långsiktig träning. Nu börjar träningsprofilen Alexandra Pizzoni blogga på MåBra – lär känna henne här!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Möt Måbra:s nya profil: Alexandra PizzoniBrand logo
Möt Måbra:s nya profil: Alexandra Pizzoni

Alexandra Pizzoni lever för rörelse och har jobbat med träning i tjugo år. Hon är utbildad personlig tränare, yogalärare och löpcoach.

– Det började med att jag utbildade mig inom boxning. Jag jobbade på gymmet i Ulricehamn där jag tidigare bodde och höll i olika klasser. Var jag än har bott så har jag jobbat med träning. En period studerade jag marknadsföring och jobbade med det, men snabbt blev det tydligt för mig att det var träning jag ville fokusera på.

Alexandra Pizzoni ny profil på MåBra
Alexandra Pizzoni lever för rörelse och träning.

Alexandra Pizzoni beskriver sig själv som en rastlös äventyrare som ständigt söker efter saker som får henne att må bra.

Annons

– Jag behöver sällan anstränga mig för att hitta glädje i saker och njuta av det. Jag älskar när det händer saker och jag gillar att vara spontan. Det handlar om vikten av att välja vad man har omkring sig, oavsett om det gäller vänner, hemmet eller vilka restauranger man besöker. Det är detaljerna som gör helheten.

Men hur laddar du upp med ny energi?

– Jag analyserar mig själv på cellnivå hela tiden, på gott och ont. När det kommer till att tacka ja till saker så har jag lärt mig att jag inte kan göra för mycket på en och samma vecka. Jag har slutat ha dåligt samvete och accepterar när jag är trött. Tillåter mig själv att vila mitt på dagen om jag behöver det. Jag har slutat belasta mig med det jag inte räcker till, vågar vila och vågar säga ifrån. Det är omöjligt att uppnå alla orimliga krav man har på sig själv.

Alexandra Pizzoni ny profil på MåBra
Alexandra Pizzoni beskriver sig själv som en rastlös äventyrare och behöver sällan anstränga sig för att hitta glädje i saker.

Vad betyder träning för dig?

– Jag har alltid haft mycket energi och känt ett pirr för livet. När saker skaver har jag varit duktig på att ta bort det och där har träningen alltid varit en viktig del. Sedan jag var liten har jag haft ångest och träning har varit min yttersta medicin för att lindra den.

Annons

Har relationen till träning alltid sett likadan ut?

– Nej, jag kan inte säga att jag alltid haft ett sunt förhållningssätt till den. Men i takt med att jag blivit snällare mot mig själv och lärt känna min kropp bättre så har jag också blivit bättre på att skapa och bygga en motivation och ett sunt förhållningssätt.

Hur jobbar du bäst upp din träningsmotivation?

– Acceptans i kombination med kommunikation med kroppen och välmående. Att bygga upp det kräver lika mycket tid och engagemang som träningen i sig. Att agera snällare mot sig själv är inget man bara kan bestämma sig för, man måste även jobba med sig själv.

Alexandra Pizzoni, ny profil på MåBra
Alexandra har med tiden byggt upp ett sunt förhållningssätt till träningen.

Alexandra återkommer ofta till den långsiktiga träningen och har själv en bredd inom boxning, styrka, löpning, yoga och livscoach.

Annons

– Jag gillar att kunna jobba med alla delar, det skapar glädje i träningen, rörlighet, styrka och utrymme att kunna landa inåt.

Vad innebär en hållbar livsstil för dig?

– Det är en helhet som fungerar och som inte handlar om antal träningspass du krämar ur dig på en vecka. Träning ska innehålla kvalité och tid till att känna in hur kroppen mår. Att stressa eller prioritera bort sömn för att hinna träna är inte hållbart. Att spendera varje dag på gymmet men välja bort såsen till kvällsmaten är inte hållbart. Om vi inte stannar upp och funderar över helheten blir det svårt att se resultatet av våra insatser. Alla har goda möjligheter för att skapa en hållbar livsstil.

Vad blir du inspirerad av?

– Det är något med att ha en trygghet i sig själv. Sen säger jag humor, det finns inget härligare än människor som inte tar sig själva på för stort allvar. Att prioritera och genomföra det som får en att må bra.

Alexandra Pizzoni, träningsprofil på MåBra
För Alexandra är det viktigt att träningen ska innehålla kvalité och tid till att känna in hur kroppen mår för att kunna skapa en hållbar livsstil.

Alexandra Pizzonis träningsstudio – Patrop

I höstas startade Alexandra en träningsstudio under namnet Patrop.

Annons

– Namnet är franskt och betyder not to much, det säger ganska mycket om hur jag ser på träning och livet, den som vet, vet.

Studion erbjuder kvalitativ träning med styrka, boxning, yoga, temaklasser och även workshops.

– Här erbjuder jag allt som jag själv tycker om, träning av olika slag men även andra delar som jag tycker om i livet som vinprovning, champagneprovning och middagar. Jag har skapat ett community med en miljö och lokal som inte känns typiskt gym utan mer som en härlig plats och bli inspirerad av. Här blir man sedd, utvecklas och vågar utmana sig själv.

alexandra pizzoni ny profil på måbra
I höstas startade Alexandra en träningsstudio under namnet Patrop.

Alexandra Pizzoni – ny profil på MåBra

Alexandra blir ny profil på MåBra, men att blogga är inte nytt för henne. Sedan fem år tillbaka har hon bloggat på ELLE och nu välkomnar vi henne till MåBra.

Annons

– I bloggen kommer jag att dela med mig av allt som rör träning ur ett helhetsperspektiv. Mina listor har varit uppskattade tidigare så de kommer jag att fortsätta med och vi kommer att ha utmaningar tillsammans. Jag älskar att gå ut och äta så det blir många restaurangtips blandat med restips och hur man enkelt tar med sig träningen var man än befinner sig. I bloggen kommer jag att dela med mig av min vardag med allt från vandring, olika sporter till min aktiva livsstil.

Hur känns det att börja blogga på MåBra?

– Det känns jättekul! MåBra har gjort en fin resa och är idag ett modernt och starkt varumärke, här ryms olika typer av kroppar och en sund syn på träning och hälsa. MåBra rimmar med vad jag står för.

Alexandra Pizzoni

Namn: Ritva Alexandra Lovisa Pizzoni.
Ålder: 38.
Gör: Jobbar som coach, driver min egen träningsstudio ”Patrop” och bloggar på MåBra.
Bor: Södermalm, Stockholm.
Mår som bäst: På toppen av ett berg, efter ett träningspass (valfri sort) när jag är ledig blir jag mitt alterego Semester-Alex, hon är bäst.
Blir peppad av: Spontanitet, härliga människor, saker som är goda att äta, att ha roliga saker planerade, musik.

Ta del av Alexandras blogg här och följ @alexandrapizzoni på Instagram.

Annons