8 smarta tips som fixar sommarformen!

Sommaren är här och med den bikinisäsong. Därför har vi samlat 8 smarta tips för dig som inte känner dig helt beachredo ännu. Men kom ihåg att det inte är hela världen om du inte hittar toppformen redan i sommar – det är den långsiktiga förändringen som är viktigast!

Börja i liten skala

Sätt ett mål och lägg upp en plan för din träning och kost. Men kom i håg att ta små steg i början. Börja med exempelvis 20 minuters träning tre gånger i veckan. Om du börjar långsamt är det lättare att fortsätta – i stället för om du rivstartar. Då riskerar du att tröttna snabbare. Det är uthålligheten som är nyckeln till att förvandla kroppen.

Behåll motivationen

Brukar du tappa motivationen snabbt? Ett tips är att satsa på träning som du tycker är rolig. Det ska vara kul att träna – inte ett måste. Använd peppande och energigivande musik. När det blir tufft, skapa en bild inom dig hur du vill se ut, vad du vill att träningen ska ge dig. När du ser ditt mål är det lättare att hålla humöret uppe.

Satsa på omväxling

Gör inte samma typ av träning, och ät inte samma mat, varje dag. Dels kommer du att tycka att det blir tråkigt i längden, dels känner kroppen av rutinerna och vänjer sig. Därmed blir träningen inte lika effektiv. Variation är ett nyckelord vid viktnedgång! Varva konditions- och styrketräning, och hitta en massa goda och nyttiga recept som du kan laga. I vår receptbank här på mabra.com finns det över 3 500 kaloriberäknade recept!

Gör det enkelt

Träning behöver inte vara avancerat. Gör armhävningar, situps och benböj hemma i sovrummet morgon och kväll – och varva med promenader – så är du en bra bit på väg! Här tipsar personliga tränaren Katarina Woxnerud om enkla hemmaövningar!

Glöm inte maten

Många som vill gå ner i vikt äter för lite. Hoppa absolut inte över några måltider, utan ät rejält och regelbundet. Det är det onödiga småätandet som du ska försöka undvika.

Lär känna din kropp

Du vet bäst vad din kropp behöver. Hoppa därför inte på några trenddieter och följ dem slaviskt, utan känn efter vad som fungerar bäst för dig, både i matväg och när det gkommer till träning.

Satsa på fin form året runt

Glöm inte bort din kropp när sommaren är över. Försök att behålla ditt nyttiga tänk och din regelbundna träning. På så sätt kommer pressen att komma i bikinin inte att bli lika påtaglig varje år. Dessutom är det lättare att jobba mot ett långsiktigt mål, i stället för bara vilja se bra ut under en sommar.

Uppskatta dig själv

Hann du inte komma i toppform den här sommaren? Det är inte hela världen. Lär dig att uppskatta dina positiva sidor och attribut, i stället för att fokusera på det negativa. Okej, du kanske inte har en platt mage, men du har säkert något annat som många omkring dig uppskattar minst lika mycket!

 

LÄS MER:

Smalt, snabbt och enkelt med kycklingpasta
Smalaste MåBra-recepten med köttfärs!
Smalaste fiskrätterna – 10 lättlagade recept! 

 

Så kan jordgubbar hjälpa dig att gå ner i vikt

En extra bonus: jordgubbar innehåller massor av nyttigt C-vitamin!

Som om du behövde ytterligare en anledning att äta jordgubbar – nu menar forskare att bären kan hjälpa dig att tappa kilon.

Läs mer: Så kan jordgubbar hjälpa dig att gå ner i vikt

 

7 saker som får dig att känna dig hungrig – fast du inte är det!

Kurrar magen trots att du nyss ätit? Det kan bero på någon av dessa bovar – som försöker lura dig att äta mer än du behöver.

Läs mer: 7 saker som får dig att känna dig hungrig – fast du inte är det!

Källa: Sheknows.com

Av: Anna Sundesten

Bild: Thinkstock

 

Fem supertips som hjälper dig att stå emot sötsuget

Är du ofta sötsugen? I så fall är du inte ensam. Behovet av något sött dyker ofta upp som ett brev på posten mellan måltiderna och efter maten. Särskilt irriterande är det förstås när du bestämt dig för att ha en godisfri vecka, men känner att suktandet efter sött tar över. Så här kan du själv ta kontrollen över godissuget.

Läs mer: Fem supertips som hjälper dig att stå emot sötsuget

Källa: Sheknows.com

Av: Anna Sundesten

Bild: Thinkstock