Artikeln innehåller reklamlänkar
Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

23 löparskor för alla fötter – i butik just nu

03 sep, 2019 
AvNina Jakobson
Höstens löparskor för dig med neutralt löpsteg, du som pronerar eller supinerar, samt för traillöparen och vinterlöparen.
Välj rätt löparskor för att få ut det mesta av din löpning. Vi guidar till 23 skor för alla löpsteg – och förklarar skillnaden mellan neutralt, pronation och supination.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vill du inleda löphösten starkt? Då kanske det är dags att investera i ett par nya löparskor. De kan ge både ny lust och – om du väljer rätt skor – skönare löprundor.

Om du inte vet vad du har för löpsteg, börja där. Rent generellt finns det tre typer av fotisättning: neutral, pronerande och supinerande.

Att pronera innebär att du sätter ner utsidan av hälen först, rullar genom foten diagonalt och skjuter ifrån med insidan av framfoten. Ger ofta högt tryck på fotlederna så en sko med bra stöd rekommenderas.

Om du supinerar landar du med utsidan av foten först och behåller sedan trycket där. Det kan få till följd att du belastar ankeln snett och den blir instabil. Flexibla skor med mycket dämpning sägs vara det bästa alternativet för dig med supination.

Har du ett neutralt löpsteg kan du pronera lite lätt, men fotens rörelse går framför allt framåt. Neutrala löpare behöver inte lika mycket stöd från sina löparskor.

Annons

Här guidar vi till höstens löparskor för alla typer av fotisättning. Som bonus tipsar vi också om skor för både terräng- och vinterlöpning. Skön löpning!

För dig med neutralt steg:

Löparskor W Solar Boost från Adidas.

De här skorna från Adidas har en tajt ovandel, mellansula som dämpar bra samtidigt som ditt löpsteg får lite extra hjälp, och yttersula som ger bra grepp. Läs mer och köp här (reklamlänk).

 

Löparskor W Floatride Ru från Reebok

Lätta skor från Reebok med stickad ovandel som ger skön ventilation och sula som både dämpar och ger lite extra skjuts i steget. Är speciellt utvecklad för längre löprundor. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor W Air Zoom Pegasus 36 Prm Rise från Nike.

Höstens kanske snyggaste löparskor är de här från Nike som ger bra dämpning, har stabil passform och skön ventilering. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Löparskorna W Hovr Infinite från Under Armour.

Sugen på att mäta din löpning? Med de här skorna från Under Armour behöver du varken app eller klocka – de registrerar och analyserar dina löprundor. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor W Nike Epic React Flyknit 2 från Nike.

Materialet i mellansulan i skorna från Nike är format utifrån analyser av hur löpare rör sig. Den ska ge extra skjuts i steget och yttersulan bra grepp. Läs mer och köp här (reklamlänk).

För dig som pronerar:

Löparskor Hurricane Iso 5 från Saucony.

De här skorna från Saucony är både mjuka och stabila, har bra passform och vävd ovandel som ger ventilation. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor W Freshfoam Vongo från New Balance.

Extra stabiliserande löparskor från New Balance med mjuk stötdämpning och ovandel i mesh som andas. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Löparskor Rubix V1 från New Balance.

Skor från New Balance som ger ordentligt stöd tack vare en helt ny, datadesignad sula. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor W Gt-2000 7 Shine från Asics.

Få extra stötdämpning i häl och mellanfot i de här skorna från Asics. Ovandelen är i mesh som andas bra. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Löparskor W Adrenaline Gts 19 från Brooks.

Skorna från Brooks passar både för långrundorna och intervallpassen. Ger bra stöd som hjälper dig till ett bättre löpsteg. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons

För dig som supinerar:

Löparskor Solar Boost 19 från Adidas.

Löparskor från Adidas som ger mjuk dämpning och en skön känsla i steget med mycket energi. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Löparskor W Cloudstratus från On.

Skor från On som dämpar både horisontellt och vertikalt, men som samtidigt är flexibel och följer fotens rörelse. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor W Ghost 12 från Brooks.

Dämpar ordentligt och ger extra skjuts i steget. Från Brooks. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Löparskor W Greyhound från Salming.

Springer du ofta på asfalt behöver du skor som är speciellt utformade för rundor på hårt underlag. Som de här från Salming. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor Vongo V4 från New Balance.

Ger bra med stabilitet, men har mjuk dämpning och en ovandel i sömlös mesh. Från New Balance. Läs mer och köp här (reklamlänk).

För dig som terränglöper:

Löparskor Mad River TR 2 från Saucony.

Fuktavstötande trailskor från Saucony med bra passform och mycket dämpning. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor W Summit Unknown från New Balance.

Terränglöparskor från New Balance med sula som greppar extra bra på olika underlag. Skyddar också extra om du springer i stenig terräng. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Löparsko W Challenger Atr 5 från Hoka One One.

Söker du extra bra grepp har du här terrängskorna från Hoka One One 4 mm långa dubbar i gummi. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Löparskor Wmns Nike Air Zoom Wildhorse 5 från Nike.

Färgglada skor från Nike som greppar bra även på blött underlag. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Löparskor Speedcross 4 GTX® W från Salomon

Helt vattentäta skor med grovt sulmönster som greppar även på svåra underlag. Från Salomon. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons

För dig som vinterlöper:

Vinterlöparskor W Peregrine Ice+ från Saucony.

Skor från Saucony som greppar extra bra på hala underlag och som är både vattenavvisande och har värmande material ovantill. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Vinterlöparskor DTS3 M BUGrip från Icebug.

Från Icebug kommer den här löparskor med dubbar som greppar riktigt bra i både snö och is. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Vinterlöparskor iSpike från Salming.

Salmings vinterlöparskor har klibbig sula, dubbar och ett värmande lager i ull. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Foto: Shutterstock/TT

Läs mer:

Här är de skönaste träningskläderna – i butik just nu

5 snabba löppass – för dig som inte gillar löpning

12 snygga träningskläder med smarta fickor

Annons