15 snygga skomodeller som passar just din träning

26 mar, 2016 
AvMikaela Råberg
Hur bra du presterar har visserligen att göra med kroppsstyrka och uthållighet, men nog underlättar det att ha ett par bra pjucks att förlita sig på när det kommer till träning.
Annons

NiMotivation, beslutsamhet och regelbundenhet är tre viktiga ingredienser för att få resultat av sin träning och musklernas styrka och uthållighet är minst lika viktiga som drivet innanför pannbenet.

Bra utrustning är dock inte att underskatta och tiden då vi bara ägde ett par skor oavsett aktivitet, är förbi.

Nu är skorna anpassade efter den valda träningsformen – och det är inte bara ett säljtrick. Rätt skor kan underlätta utövningen så väl som det kan göra dig både bättre, starkare och snabbare.

Crossfit

I en så pass allsidig sport som crossfit är det viktigt att man snabbt kan gå från tunga lyft och explosiva hopp till att löpa och klättra i rep – både utomhus och inomhus. Stabila, relativt låga och lätta skor med viss förstärkning och bra grepp är därför att föredra.

1. Reebok Crossfit Nano 5.0, 1 200 kr

2. Inov-8 Bare-XF 210, 1 395 kr

3. Under Armour Micro G Limitless, 999 kr

Tunga lyft

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Många som är seriösa med träningen och vill ha resultat av sina lyft investerar i ett par tyngdlyftarskor. Till skillnad från exempelvis löparskor är ett par riktiga tyngdlyftardojor mycket mer stabila med sin solida sula och förhöjda klack. Skorna används också med fördel under explosiva rörelser som vid olympiska lyft.

1. Adidas Powerlift 2.0, 850 kr

2. Nike Romaleos 2, 1 820 kr

3. Reebok Crossfit Lifter 2.0, 1 600 kr

Promenad

Nu när våren börjar göra sig påmind är det många som överger gymmet och ger sig ut på långpromenader. Oavsett om du rör dig i citymiljö eller tar en powerwalk på en grusväg är sula med stötdämpning att föredra. Den behöver inte vara speciellt tjock, men du vill heller inte känna varenda sten du trampar på. En lätt räfflad undersida gör att du får bättre fäste.

1. Adidas Adipure Flex, 650 kr

2. Nike Roshe One, 1 250 kr

3. Puma St Trainer Evo Tech, 599 kr

Högintensiv pulsträning

Annons

Älskar du att gå på pass där pulsen slår i taket och snabbt fotarbete är ett måste gäller det att kitta sig därefter. Aerobics, step eller andra typer av konditionsträning kräver lätta, snabba fötter och då är det bra med ett par skor som inte väger särskilt mycket, men som samtidigt är stabila och har stötdämpning.

1. Adidas Pure Boost X, 1 200 kr

2. Reebok ZQuick Lux 3.0, 800 kr

3. Under Armour Charged Stunner, 1 099

Terräng

Med naturen som arena är det en fördel att ha ett par terrängskor att byta löparskorna mot mellan varven. Vill du kunna röra dig i skog, bland rötter och stenar – oavsett väder och vind – får dina skor gärna vara vattentäta, men samtidigt kunna transportera fotsvett. Och precis som dina vanliga löparskor är bra stötdämpning inte att underskatta.

1. Salomon XA Pro 3D GTX, 1 395 kr

2. Merrell All Out Charge, 1 295 kr

3. Adidas Terrex Solo, 1 000 kr

Annons