Artikeln innehåller reklamlänkar
Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

14 enkla sätt att göra din träning mer miljövänlig

19 feb, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Skor gjorda av gamla fisknät, träningskläder sydda av återvunnen polyester, glasflaska istället för plast och miljövänliga yogamattor av kork och naturgummi. Det finns många sätt att göra din träning grönare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Miljötänk, återvinning och gröna material går igen i de flesta branscher idag och träningsvärlden är inget undantag. Om du vill ta hand om dig själv och din kropp kan du med fördel göra det och samtidigt lägga ett miljövänligt skimmer över din träning. Vi tipsar om 14 prylar och plagg som kan göra din träning grönare.

Adidas Ultraboost X Parley, löpskor

Adidas löparskor Parley Ultraboost är gjorda av plast som man städat upp från havet.

Hela Parley-familjen från Adidas görs av återvunnen havsplast, alltså gamla fiskenät och annat plastbråte som man har fiskat upp ur haven. En ren vinst för planeten, alltså.

Annons

Löparskorna Ultraboost X har Adidas boostmaterial i sulan vilket ger en skön löpkänsla. De är dessutom på rea just nu! ANNONS Läs mer och köp skorna här.

Adidas Parley Commit Swimsuit, baddräkt

Adidas baddräkt är gjord av plast som man städat upp från havet.

Det vackra vågmönstret på baddräkten för tankarna till ett friskt hav, som ju Parsley-kläderna hjälper till att skapa. ANNONS Läs mer och köp baddräkten här.

Casall Yogamat Natrl cork5, yogamatta

Miljövänlig yogamatta i naturgummi och kork från Casall.

Yogamattan görs av miljövänlig naturgummi och naturkork vilket ger ett otroligt bra grepp för alla yogaklasser. ANNONS Läs mer och köp mattan här.

Annons

Yogiraj Organic Lite Mat, yogamatta

Tunn yogamatta från Yogiraj av ekologiskt naturgummi.

En tunn och smidig yogamatta i ekologiskt naturgummi och helt utan gifter. Den är helt biologiskt nedbrytbar. ANNONS Läs mer och köp mattan här.

Eva Solo Active, vattenflaska

Hållbar glasflaska från Eva Solo.

Skippa de billiga flaskornas tveksamma plastkvalitet och satsa på en som håller länge. Den här glasflaskan från Eva Solo kan du använda om och om igen och diska i maskin. ANNONS Läs mer och köp flaskan här.

Annons

Design Letters To Go, vattenflaska med sportlock

Hållbar flaska i giftfri plast med sportlock.

Flaskan är gjord av BPA-fri Tritan och är inspirerad av en gammaldags mjölkflaska. Flaskan har en vanlig kork, men den går att byta ut om du köper till det smarta sportlocket. Flaskan kan diskas i maskin. ANNONS Läs mer och köp flaskan här. Här kan du ANNONS läsa mer om och köpa sportlocket.

Frank Dandy Bralette och Hip Hugger Bamboo, behå och trosor

Trosa och behå i miljövänlig bambu från Fran Dandy.

Bambu är ett miljömaterial att hålla ögonen öppna för. Det krävs mycket mindre vatten för att producera bambu än till exempel bomull. Dessutom är bambu väldigt mjukt och håller sig svalt hela dagen. Perfekt för träning!

Annons

Behån är inte direkt tänkt för hopp och studs-träning, men kan funka bra för ett stilla yogapass för dig som inte är så storbystad.

ANNONS Läs mer och köp trosorna här. ANNONS Och här kan du köpa behån.

Dapperey Foam Roller, massagerulle

Foam roller i kork från Dapperey.

En foam roller i hundra procent naturkork med ett skinnband. Snyggare och mer miljövänlig än de flesta foam rollers och funkar fint som en del i ditt snygga hemmagym. Använd den för att rulla ut trötta och stela muskler och öka din rörlighet. ANNONS Läs mer och köp massagerullen här.

Annons

Casall Concious Mystique, träningstights

Träningstights från Casall, sydda av återvunnet material.

Casalls Concious-serie är tillverkat till största delen av återvunnet material, i det här fallet polyamid. De har samma härliga passform som alla andra Casall-tights och ett fint spräckligt mönster. ANNONS Läs mer och köp tightsen här.

Soc Reclaim jkt, löparjacka

Löparjacka i återvunnen polyester från Soc.

En vackert kornblå löparjacka i återvunnen polyester. Jackan har elastiska ärmslut med tumhål och reflexdetaljer så att du syns. ANNONS Läs mer och köp jackan här.

Annons

H&M Concious, träningsshorts

Luftiga träningsshorts i återvunnen polyester, från H&M.

Ett par tuggummigrosa träningsshorts i härligt luftigt och snabbtorkande material. En del av polyestern är återvunnen. ANNONS Läs mer och köp shortsen här.

H&M Concious, träningslinne

Träningslinne från H&M i luftig modell med brottarrygg. Sytt i återvunnen polyester.

Linnet har brottarrygg och lös passform. Det är gjort i en luftig viskosblandning där en del av polyestern är återvunnen. ANNONS Läs mer och köp linnet här.

Läs mer:

Träning gör dig yngre – 12 sätt du ser och känner det på

Så minskar du tröttheten – med träning

Lev miljösmart utan att vända ut och in på dig 

Annons