Annons

Annons

”Superfrukter botade min tunnhårighet”Efter en period av stark stress tappade Eva hår och fick kala fläckar i hårbotten. Det var en fasansfull upplevelse. Men till slut hittade hon ett riktigt supermedel för håret.

Kvinnligt håravfall drabbar många, Eva Karlsson fick problem efter en lång period av stress.

Kvinnligt håravfall drabbar många, Eva Karlsson fick problem efter en lång period av stress.

I dag har Eva Karlsson, 56, ett tjockt och vackert hår. Men för bara några månader sedan såg hon att håret blev allt tunnare och risigare för varje dag. Det gick inte att föna och styla som vanligt. Samtidigt hade hon haft det mycket stressigt, både hemma och på jobbet.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

– Min frisör såg direkt att hårkvaliteten försämrats. Det hade lossnat så mycket att jag fått kala fläckar. Det var fruktansvärt jobbigt att tappa så mycket hår. Det är ju så mycket av kvinnligheten som sitter i håret, säger Eva.

Evas frisör föreslog att hon skulle äta vitaminer för att stärka hårväxten.

– Men på hemvägen sprang jag på en bekant och klagade över mitt tunna hår. Hon föreslog att jag skulle prova Vital Elexir, en koncentrerad juice som bland annat innehåller så kallade superbär och -frukter.

Eva gick direkt till en hälsokostaffär och köpte en flaska.

– Jag tog 20 milliliter morgon och kväll tills flaskan var slut. Sedan köpte jag en ny flaska och tog halva dosen morgon och kväll.

Sex veckor senare gick Eva tillbaka till frisören.

– Hon undrade vad jag hade gjort. Håret hade fått tillbaka lystern och hårbotten kändes mycket friskare.

Vid varje besök hos frissan kunde hon konstatera att Evas hår blivit allt tjockare och de kala fläckarna försvunnit.

– Mitt hår växer snabbare än förut och jag måste klippa mig oftare. Och det känns väldigt friskt och starkt.

Därför fungerar det

Vital Elexir är ett juicekoncentrat av så kallade superfrukter och -bär – gojibär, granatäpple, svarta vinbär, alfalfa, ginseng, lakritsrot och rotfrukten maca – som innehåller rikligt med olika typer av antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Juicen tillverkas av Vital Health Food i Sydafrika. En av deras forskare, Denice Smit, fil dr i kemi, menar att håravfall blir allt vanligare i vårt samhälle på grund av stress, föroreningar och skräpmat.

     – Allt vi äter och andas hamnar så småningom i våra celler där det bildas fria radikaler. Fria radikaler är gifter som angriper och skadar cellerna när de blir för många. Hur vi lyckas neutralisera dem beror på hur effektivt försvar vi har av antioxidanter.

– Antioxidanterna går först till kroppens viktigaste delar, inre organ och hjärna, och därefter till hår, hud och naglar.  Vid stresstillstånd då kroppen förbrukar extra mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler är det inte ovanligt att vi tappar mer hår. Men håret har en växtcykel på cirka tre månader, så vi kan inte förvänta oss att juicekoncentratet ger resultat över en natt, utan det kan ta tre till sex månader, menar Denice Smit.

AV: Sara Hedman Nilsson
FOTO: Eva Finder

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…