Video: Se influencern rasa i vikt med ett klick – i protest

Videon som visar retuscheringen

Den norska modeprofilen och influencern Janka Polliani, 41 år, har tidigare hyllats för att hon stolt visat upp allt ifrån finnar och mörka ringar under ögonen till rynkor och bristningar i sociala medier. Nu hyllas hon även för att hon protesterar mot att allt fler använder appar som som manipulerar utseende, även inom hennes egen bransch.

Videon visar hur lätt man retuscherar

För att tydliggöra vad det egentligen är hon menar har hon lagt upp en video på sitt Instagramkonto där hon visar hur lätt det är att skala av kilon med hjälp av enkel teknik.

”Det är på tiden att jag säger något! I den här videon kan du se mig gå ner i vikt, med hjälpa av bara en app, och det är  så läskigt att folk faktiskt gör så här med många av bilderna de lägger ut. Sociala medier och verklighet är inte alltid samma sak, och vi lever i en värld full av digitalt manipulerade bilder.”, skriver hon i inlägget till videon.

Ser inte att bilderna är manipulerade

Janka Polliani menar att ett otränat öga kanske inte ser att bilden är manipulerad och är orolig för hur det här kan påverka oss. Speciellt eftersom apparna är så lätta att använda.

”Även ett barn kan ladda ner en app som den här och redigera sitt utseende. Allt de ser är ett kropps-mål. Allt är inte verklighet på Instagram, nästa gång du vill svälta dig själv för att se ut som någon annan, tänk att det kanske inte är så på riktigt, och tänka att du är bra nog!”

Se videon där influencern protesterar mot appar

Här är videon där Janka Polliani använder en bild på sig själv för att visa sina nära cirka 150 000 följare hur lätt det är att manipulera bilder:

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

LÄS MER:

12 kroppspositiva budord alla borde följa

12 kvinnor berättar: Därför älskar jag mitt gråa hår!

Grått hår? Här är 12 sätt att framhäva det på bästa sätt!