Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Victoria´s secret-modellens avslöjande om modeshowen: “Krossar mitt hjärta”

06 jul, 2021 
Vänster: Bridget Malcolm innan showen 2016. Höger: Flera modeller från Victoria´s Secret Fashion Show.
Den tidigare hyllade Victoria´s Secrets Fashion Show har de senaste åren fått motta massiv kritik, bland annat för att för deras kvinnofientliga kultur. Nu avslöjar en av de före detta “änglarna” hur det var att jobba för modejätten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 kändisar som hyllats för sina ärliga kroppsbilderBrand logo
6 kändisar som hyllats för sina ärliga kroppsbilder

Under många år var Victoria´s Secret Fashion Show både välsedd och välansedd. I modevisningen sågs snygga tjejer iklädda extravaganta underkläder och ofta iklädda vingar. Showen är sedan två år tillbaka nedlagd efter att ha fått stark kritik för att vara både sexistisk, antifeministisk och behandla sina modeller illa. Det är bland annat flera före detta modeller, även kallade änglar, som har gått ut och kritiserat modeföretaget.

Trots att företaget la ner sin show 2019 så fortsätter vittnesmålen från modellerna. Nu senast är det den australienska modellen Bridget Malcom som har uttalat sig. På sin TikTok berättar hon om sin medverkan i showen 2015 och 2016, detta efter att hon har hittat BH:n som hon bar i showen 2016. BN:n är i storlek 65A, en storlek som modellen menar är ohälsosamt liten.
– Se hur stor den var på mig. Sorgen i mina ögon från modevisningen 2016 krossar mitt hjärta, säger hon och håller upp klädesplagget.

Annons

“Min kropp dög inte”

År 2017 hade Bridget Malcolm gått upp en storlek, detta resulterade i att företagets chef Ed Razek nekade henne att vara med i showen. Händelsen ledde till att Bridget Malcom blev sjuk – hon drabbades både av ätstörning och ångest
– Min kropp dög inte sa han, säger Bridget Malcolm.

Foto: Bridget Malcolm/TikTok

Idag mår modellen bra och använder sina plattformar bland annat till att prata om modeindustrins baksidor. Hennes TikTok-video har idag setts över 2,7 miljoner gånger har fått motta många hyllningar och mycket kärlek. “Tack Bridget. Jag brukade titta på dig då och önska att jag naturligt såg ut som du. Man vet aldrig vad som pågår bakom kulisserna” och "Som tonåring då så idoliserade jag VS-änglarna. Tack så mycket för att du är modig och pratar om det här...”, skriver bland annat några av hennes följare.

Foto: TT

Annons