"Vi eller aldrig" – så gick det sen för paren

Rosinja och David / Matteo och Felicia.
Här är experterna i Vi eller aldrig
0:43

Efter reklamen: Här är experterna i Vi eller aldrig

(0:43)

Slå på ljud

Underhållningsprogrammet Vi eller aldrig sändes på SVT för första gången i år. I programmet görs underhållning av parterapi. Paren får träffa både en psykolog och en sexterapeut. MåBra vet vilka par som har hållit ihop efter programmet och vilka som har gått skilda vägar.

Rosinja och David

Rosinja och David.
SVT.

Rosinja och David var det par som varit tillsammans kortast tid, när de medverkade i programmet hade de endast varit tillsammans i ett halvår. Paret var också det första att lämna programmet då de åkte hem redan i avsnitt sju för att jobba på sitt förhållande på hemmaplan.

Paret planerade att flytta ihop men utfallet blev något annat då de gjorde slut. Idag är Rosinja och David vänner.
”Jag har sedan dess fokuserat på mitt företag, mig själv, mitt eget mående och mår riktigt bra! Jag tycker programmet var bra och givande, det kändes bra att göra det ihop med David just då och jag ångrar ingenting”
, skriver Rosinja i ett sms till tidningen Expressen.

Felicia och Matteo

Matteo och Felicia.
SVT.

Felicia och Matteo är varandras ungdomskärlekar och träffades redan i tonåren. De kom till programmet bland annat för att de hade problem med sin kommunikation och med stora olikheter i sina personligheter.

I programmets sista del valde de, trots sina olikheter, att fortsätta att vara tillsammans. När paret kom hem gick de dock skilda vägar. Expressen har pratat med Matteo om utfallet.
– Vi hade inte kommit någonstans eller utvecklats, så jag kände att det bästa var att vi skulle flytta isär, berättar han.

Både Matteo och Felicia säger att separationen har varit tung men att det var rätt beslut. Båda bor nu i varsin lägenhet och fokuserar på sig själva.

Hedda och Jonas

Hedda och Jonas
SVT.

Hedda och Jonas är ett par med ganska stora olikheter, bland annat när det gäller intressen. Trots dessa olikheter var det väldigt kära när de kom till programmet men var oroliga för att kärleken var det enda som höll ihop dem.

I sista avsnittet bestämde de sig för att fortsätta vara tillsammans och så har det förblivit. De har insett att deras olikheter inte behöver vara något negativt.
– Jag fick bekräftat att vi är väldigt fina ihop. Vi respekterar varandra, och även om vi är olika så lär vi oss mycket av varandra på grund av det. Man har fått en bekräftelse på att det inte behöver vara något dåligt, och lärde oss att acceptera de här olikheterna, säger Hedda i en intervju med Expressen.

Chris och Jonas

Jonas och Chris.
SVT.

Chris och Jonas var sist in i programmet och kom in först i avsnitt fyra. Paret kom till programmet med kommunikationssvårigheter, något de jobbade på under avsnittens gång.

I slutet av serien beslutade sig Chris och Jonas för att hålla ihop, vilket de gör än idag och de fortsätter att jobba på sin kommunikation.
– Vi har det bättre än vi hade innan Malta, men det är inte riktigt där vi vill vara. Det finns ju alltid förbättringspotential. Men jag tycker att vi har kommit en lång bit på vägen, och jag tycker ändå att vi står starka, säger Jonas till Expressen.

Steffi och Marcus

Marcus och Steffi.
SVT.

Steffi och Marcus kom till programmet och hade nästan aldrig bråkat och de kom dit för att se om det fanns någon glöd kvar. I sista avsnittet av Vi eller aldrig visade paret exakt hur mycket glöd som fanns mellan dem – detta när Steffi tog fram en ring och friade och Marcus svarade ja.

Steffi och Marcus lever fortfarande som förlovade och det mycket bättre än före programmet.
– När vi kom hem var vi så utmattade efter en månads terapi med känslor hit och känslor dit så släppte vi hela den här grejen ett tag. Men efter någon månad började vi ta upp det igen och jobbar aktivt med det. Vi har blivit bättre på att prata med varandra och uttrycka det vi känner, säger Steffi till Expressen.

Julia och Karl

Julia och Karl.
SVT.

Julia kom till programmet själv och hennes pojkvän Karl skulle komma dit efter några dagar. När Karl väl dök upp visade det sig dock att paret gjort slut flera månader tidigare, men att detta var deras sista försök att jobba på det som fanns kvar i relationen.

Karl valde dock att lämna inspelningen snabbt, bara efter några dagar, men sa att han kanske kunde tänka sig att jobba på relationen på hemmaplan.

Det är idag okänt om Julia och Karl är ett par.
”Karl och Julia önskar inte att kommentera sin relationsstatus ytterligare. Det respekterar vi”
, meddelar Siri Bergerud, projektledare på SVT, till tidningen Hänt.

Källa: Expressen

Utvald läsning