Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Vanna Rosenbergs ålderskris: “Jag vill skapa en sorts förändring”

03 apr, 2023 
Vanna Rosenberg
Under måndagen fyller Vanna Rosenberg 50 år.
Det är något tudelat för skådespelaren som stressas över att livet är ändligt.
Annons
VIDEO: Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023Brand logo
VIDEO: Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023

Vanna Rosenberg har gjort känd som en mångsysslare, bland annat som skådespelare med brett register. Hon har bland annat synts i Kvarteret Skatan, Hur många lingon finns det i världen? och ett par julkalendrar. Dessutom har hon stått på scen i flera teater- och revyuppsättningar, bland annat i Maken till fruar som hon vann en Guldmask för.

Hon har också skrivit ett par barnböckerböcker, bland annat Stjärntecknarna som gavs ut i år.

I år ska hon också regissera Köp hjärta, som går upp på Norrbottensteatern.

“Det är väl vad man kan kalla femtioårskris!”

Nu fyller hon också 50 år, och i en intervju med Allas berättar hon hur det känns.

– Jag börjar känna att jag sackar efter ibland. I mitt yrke är det viktigt att synas och idag görs det mycket via sociala medier. Men det är inte min grej, jag förstår mig inte riktigt på det. Det är som att jag kastat mig ombord på vagnen längst bak!, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det är väl vad man kan kalla femtioårskris! Jag inser att det är nu eller aldrig. Det är nu jag måste ta tag i saker om de alls ska bli gjorda, inte sedan. Livet är ändligt och den tanken stressar mig. Min mamma dog tidigt och det finns en rädsla hos mig att inte få vara med så länge som jag vill. Men jag försöker möta den där rädslan och omvandla den till kreativitet. Jag är generellt en orolig själ som lätt föreställer mig det värsta scenariot. Som tur är har jag en make som är raka motsatsen!

“Det är dags att förverkliga saker”

Till Dagens nyheter berättar hon också att det kommer en trygghet med alla åren, men också att hon är redo för att göra något nytt.

– Just nu känner jag att maskineriet är väloljat, jag har idéer och känner mig inspirerad. Samtidigt blinkar det rött eftersom jag känner att jag vill skapa en sorts förändring. Det är dags att förverkliga saker! Kanske en flytt, en omdirigering av den lilla livsgåtan. Det känner jag starkt, säger Vanna Rosenberg till DN.

SE OCKSÅ: trailern till Discovery+ nya serie Udda veckorBrand logo
SE OCKSÅ: trailern till Discovery+ nya serie Udda veckor

Foto: TT

Annons