TV4-profilen Mikael Hollsten stöttas efter tunga erkännandet

Mikael Hollsten från Biggest Loser

Mikael Hollsten, 36, kan allt om träning och disciplin och tvekar inte på att dela med sig av sina kunskaper. Genom åren har han underhållit oss som Prime i Gladiatorerna och coach i programmet Biggest Loser, där han i åtta säsonger har hjälpt personer att ta steget mot ett mer hälsosamt liv.

”Jag har lärt mig hur den djupaste startgropen kan se ut och hur man med rätt verktyg kommer upp och vidare i livet”, skriver han om sin medverkan i programmet.

Men trots att han kan allt om att hjälpa andra att ta hälsosamma beslut, erkänner han nu att han själv inte mår bra. Nu berättar han varför.

Tycker förändringen är jobbig

På hans Instagram delar han ofta med sig av tankar och tips till sina 67 000 följare, och under varje inlägg följs tipsen av människor som tackar för motivationen till att fortsätta leva hälsosamt. Hans senaste inlägg bestod av fyra bilder på hans kropp i olika vinklar, och till bilderna följer en lång text där han i vanlig ordning delar med sig av sina tankar – men den här gången en aning allvarligare.

”Då sitter man här 30 dagar senare och slöbläddrar i mobilen.
HOPPSAN där kom en formbild som visar ett lite annorlunda midjemått jämfört med idag”, börjar han.

Han fortsätter.

”För mycket underhudsfett för mig personligen är inget jag vill försvara. Jag trivs inte i mig själv då för fettet representerar en oförmåga att avstå frestelser och onödiga felsteg i en kost som annars skulle hålla mig piggare gladare och mer kreativ”, skriver han och syftar på hans nuvarande form som inte stämmer överens med den på bilden.

I slutet av texten berättar han hur han från och med nu ska ändra sin livsstil igen för att komma tillbaka i den formen som han var i förut. I kommentarsfältet är det återigen massa som peppar honom och tackar för hans ärlighet.

”Du är väldigt klok du. Och inspirerande. Tack för att du delar med dig”, skriver en.

FOTO: Instagram, TV4

LÄS MER:

Biggest Loser-tränaren: Därför ska du INTE äta ketogen diet

Biggest Loser 2018: Så gick det sen för deltagarna

Så mycket måste Biggest Loser-deltagarna träna för att hålla vikten

Utvald läsning