TV4-profilen Jenny Alversjö akut till sjukhus efter stroke

Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem
Slå på ljud

Programledaren Jenny Alversjö, 45, har drabbats av stroke. Detta skriver hon själv i ett inlägg på Instagram.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra.”

Jenny Alversjö om läkarnas ord efter stroken

Hon berättar att hon precis innan hjärnblödningen kände sig både glad, stark och lycklig. Hon kunde inte ana vad som komma skulle.

”Pang. Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten.” skriver hon.

På sjukhuset fick hon beskedet från läkarna att hon trots allt hade haft tur. Allt hade gått så bra det kunde gå när man får en stroke, och programledaren säger att hon under omständigheterna mår bra.

”Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är.”

Tackar nya pojkvännen Anders

Förra veckan befann hon sig på en kärleksresa till New York med sin nya pojkvän Anders. Hon skriver att det var just han som såg till att hon snabbt fick hjälp då olyckan var framme. 

”Tack Anders. Utan dig hade jag inte kommit till sjukhuset så snabbt. Nu behöver jag vila och bli stark så ses vi snart igen.”

Texten uppdateras…

FOTO: Instagram, TT

Läs mer:

Jenny Alversjö om sjukdomen: ”Trodde jag skulle dö”

Maja fick stroke under graviditeten

Minska risken för stroke – med korta promenader

Utvald läsning