Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tusse har opererats efter långvariga problem: “Ont som attans”

16 jun, 2021 
Vänster: Tusse sjunger. Höger: Tusse på sjukhus.
Tusse Chiza har länge haft problem med rösten, så allvarliga att han fruktade att inte kunna tävla i Eurovision. Efter många om och men har Tusse nyss varit tvungen att operera bort halsmandlarna, nu berättar han om operationen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Framgångssagan om melodifestivalvinnaren Tousin "Tusse" ChizaBrand logo
Framgångssagan om melodifestivalvinnaren Tousin "Tusse" Chiza

Det var efter Melodifestivalen som Mello-vinnaren tappade rösten. I samband med detta blev han beordrad att vila samt fick genomgå ett mindre ingrepp.
– Har haft lite problem med rösten ett tag nu och varit hos en fantastisk läkare för och kolla upp detta. Kommer i dagarna att göra ett mindre ingrepp där läkaren ska kolla lite närmre på vad detta kan bero på, skrev han då i ett inlägg på Instagram.

I en intervju med SVT Edit berättade Tusse om rädslan att inte kunna tävla för Sverige i Eurovision Song Contest.
– Det jag någonstans är rädd för är att inte kunna sjunga, att tappa bort rösten – och det hade varit helt fruktansvärt, sa han.

Han berättar vidare om rädslan för att någon annan ska ta hans plats, om att han så gärna vill stå där och också om hur viktig hans röst är för honom.
– Rösten är mitt redskap, rösten är mitt jobb. Innan rösten var mitt jobb så var det mitt sätt att fly det som var jobbigt. Om jag tappar rösten, vem är jag?, frågar han och tittar in i kameran.

Annons

"Nu är halsmandlarna borta!"

Tusse klarade sig genom tävlingen och slutade på en fjortonde plats. Och nu har han genomgått det slutgiltiga ingreppet och tagit bort halsmandlarna helt. På Tusses Instagram syns han leende iförd sjukhuskläder.
– Nu är halsmandlarna borta! Jag är så glad att operationen gick bra och jag vill tacka er alla för stödet och omtanken, skriver han.

Nu måste Tusse ta det lugnt i några veckor och varken sjunga, ägna sig åt någon fysisk aktivitet eller äta chili.
– Det gör faktiskt ont som attans i halsen just nu så nu ska det vilas ett antal veckor, skriver han.

Enligt Niklas Torsell, som är Tusses skivbolagskontakt, kommer inte Tusses operation drabba några av hans spelningar. Det skriver Torsell i ett sms till Aftonbladet.
– Tusse kommer att genomföra det som är planerat framöver, vilket innefattar bland annat Allsång på Skansen, Diggiloo-turnén, Lotta på Liseberg och Sommar i P1.

Annons