Tommy Körbergs hälsobesked efter svåra operationen: ”Inte helt återställd”

Tommy Körberg.
5 snackisar från veckan som gått
1:23

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:23)

Slå på ljud

Förra sommaren, precis efter inspelningen av Så mycket bättre, blev Tommy Körberg sjuk. Han hade hög feber och åkte in till sjukhuset. Artisten hade tidigare blivit sjuk i covid-19, och antog att det inte var det som spökade den här gången.

Vid undersökningen togs en massa tester och när resultaten kom ombads Tommy Körberg att åka tillbaka till sjukhuset på en gång. Något svar på vad som var fel fick de inte då, utan en skiktröntgen gjordes och då visade det sig att en förkylning satts på hjärtat.

– Då sa han: två klaffar är totalt kass. På hjärtat. Plus att den här streptokocken har tagit sig ned förbi och in i själva hjärtmuskeln, berättar Tommy Körberg i Hellenius hörna när han gästade programmet förra hösten.

Tommy Körbergs barn har vuxit upp – här är Anton, Erlend och Elvira

Rädslan efter operationen: ”Det var så nära”

Han genomgick en stor operation och fick ligga i respirator i fyra dagar.

– De fixade hjärtat ordentligt. Du vet, de stannar ju det och plockar ut det och så bytte de klaff och klappade igång det igen, säger han och berättar att de stoppade in en pacemaker.

Tommy Körberg och hustrun Ann-Charlotte Nilsson insjuknade båda i covid-19 förra året.

Tommy Körberg och hustrun Ann-Charlotte Nilsson insjuknade båda i covid-19 förra året.

Karin Törnblom/TT

När han till sist vaknade upp var det svårt för Tommy Körberg att förstå vad som hade hänt.

– Det tog ett tag. Jag tror att min fru berättade det för mig flera gånger, men jag kunde inte ta in det. Det var så stort, och det var så nära att jag blev rädd, säger artisten.

Har fått byta sångteknik efter stora operationen

Nu har det gått lite mer än ett år sedan operationen, och Tommy Körberg är nu aktuell med Exclusive dinner show på olika ställen i Sverige. Men hur står det egentligen till med hälsan?

– Jag är inte helt återställd. Det är det här med flåset. Men man får taskigt flås av sådana hjärtoperationer. Mina luftrör är också känsliga för sådana här väderomslag, när det går från sommar till höst. Jag har haft det lite jobbigt. Men det går ändå bra, och jag har skaffat mig en annan sångteknik, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamla

Artisten är dock glad att vara tillbaka på scenen igen och att kunna ge sig ut på vägarna efter att restriktionerna är lättade. Han hoppas också att folk tar sitt ansvar och ser till att pandemin kan få ett slut snart.

– Den är ju egentligen inte över eftersom vi fortfarande har de här foliehattarna som vägrar vaccinera sig. Men jag är ute på turné igen och det är kul att se att det är fulla salonger. Sedan är det frågan om publiken känner sig klaustrofobisk eftersom det var så länge sedan de fick vara nära varandra, säger han till tidningen.

Plura om relationen till Benjamin Ingrosso efter Så mycket bättre

Foto: TT

Utvald läsning