Tacoparets dramatiska förlossning – barnet förlorade pulsen

10 jun, 2022 
Sofia Lindhe och Anton Pehrson
Sofia Lindhe och Anton Pehrson från Gift vid första ögonkastet hade en jobbig förlossning när deras dotter kom till världen.
Nu berättar de om den traumatiska tiden.
Annons
Därför tappar många håret efter förlossningen
Därför tappar många håret efter förlossningen

Det var i april som Sofia Lindhe, 27, och Anton Pehrson, 30, ”Tacoparet” kallade, blev föräldrar till sitt första barn, dottern Liv Vilhelmina Lindhe.

”Det blir inte alltid som man tänkt sig men vi mår alla bra och njuter nu av att lära känna varandra”, skrev de på sitt gemensamma Instagramkonto efter förlossningen.

”Hennes puls försvann”

I en ny video på Youtube berättar paret mer om förlossningen, som var allt annat än lätt. Under tiden höll Anton Pehrson koll på barnets puls, och plötsligt upptäckte han något läskigt.

– Då blev det ännu värre för hennes puls försvann. Så vi hade inga läkare eller personal i rummet, och så ser vi att hennes puls försvinner. Och då trycker du snabbt som fan på larmknappen och springer ut i rummet, säger Sofia Lindhe och tittar på pappan till sitt barn.

Annons

– Då kommer de tre stycken springandes och ba: ”vem då, mamman eller barnet”, fyller han i.

– Grejen då var att jag låg på rygg för att jag hade precis blivit undersökt, då kom de in och vände på mig, och då kom pulsen tillbaka. Det är tydligen något som kan hända, det var inga konstigheter, men otroligt läskigt för oss, säger mamman.

Akut kejsarsnitt efter höga febern

Förlossningen slutade i akut kejsarsnitt eftersom Sofia Lindhe drabbades av hög feber. Kort sagt gick förlossningen inte som paret tänkt dig.

– Nej inte alls! Jag var till exempel väldigt rädd för att förlossningen skulle sluta i snitt men där och då var det det bästa som kunde hända. Jag kände mig räddad när beslut om snitt togs, säger Sofia Lindhe i en intervju med Mama.

Hon berättar också om vad som var det jobbigaste under förlossningen.

– Jag upplevde förlossningen som ganska traumatisk, mest på grund av att jag inte kände mig lyssnad till av personalen. Jag tackade nej till epiduralbedövning då jag kände en stark rädsla för att få sprutan i ryggen samt att jag inte visste hur det skulle bli när krystvärkarna kom. Hittills hade smärtan kommit stegrande men jag var rädd att med epidural skulle smärtan försvinna helt för att sedan komma tillbaka som en chock när det var dags att krysta, säger Sofia Lindhe som trots allt fick en spruta.

Men till sist gick alltså allting bra, och nu är Tacoparet en Tacofamilj.

Foto: TT

Annons