Stjärnans beslut: “Jag bryr mig inte om ifall mina bröst når min navel”

Gillian tittar ner i golvet/ Gillian på röda mattan.
TV: 9 fantastiska saker som händer när du slutar använda BH
1:41

Efter reklamen: TV: 9 fantastiska saker som händer när du slutar använda BH

(1:41)

Slå på ljud

Gillian Anderson är en välkänd skådespelare. Nu senast känner vi igen henne från Netflixserierna Sex Education, där hon spelar mot svenska Mikael Persbrandt, och The Crown. Hon har tidigare spelat i den populära serien X-files.

Det är i en livesänd video på Instagram, inför sina 1,9 miljoner följare, som skådespelaren berättar om sitt beslut att helt sluta med behå.
– Jag använder in behå längre. Jag kan inte använda dem. Jag är ledsen, säger hon.

Gillian berättar för sina följare att hon tycker att det är alldeles för obekvämt att ha på sig klädesplagget.
– Jag bryr mig inte om mina bröst når min navel. Jag kommer inte att använda behå, det är så jävla obekvämt, säger hon.

Beslutet väcker reaktioner

Hennes video, som i dagsläget har över en halv miljon visningar, har fått mycket kärlek och stöd från hennes följare. Många känner igen sig i det som Gillian berättar och tycker att hon är stark som både tagit beslutet och som delar med sig av sitt beslut.

"Behå-lös, jag älskar det! Välkommen till klubben! Behåar gjordes för att kontrollera kvinnor.", "Jag är i ditt lag. Jag har aldrig haft en behå, från tonåren till i slutet av 40-års åldern." och "Det här gjorde min dag." skriver bland annat några följare under bilden.

Videon har dock inte enbart fått kärlek utan också en del kritik. "Jag tycker att du är fantastisk men hur orkar du göra något sådant här?!", skriver bland annat en av henne följare. Flera av Gillians kvinnliga följare menar att det är omöjligt att vara utan behå om man har stora bröst och att till exempel att gå eller springa utan stöd är för smärtsamt.

Utvald läsning