Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Stina Wollters ilska efter programledarens vikthån: "Helt åt helskotta"

18 apr, 2017 
AvHelena Sjögren
Programledaren David Hellenius viktskämt fick Stina Wollter att reagera. Nu ryter hon ifrån mot "smalhetsnormen". "Det är jättetråkigt när man använder ordet 'tjock' som det mest förfärliga som man kan vara med om", säger hon till Expressen.
Annons

Under torsdagens direktsändning av ”Let’s dance” skämtade programledaren David Hellenius flera gånger om Johannes Brosts vikt. Bland annat sa han att skådespelaren tappat halva sin kroppsvikt, efter att det kommit fram att han gått ner 5 kilo.

Men Johannes Brost var snabb med att kontra och sa att det skulle vara ”fruktansvärt” att åka ut för då skulle han gå upp 5 kilo igen.

– Ja, usch vad du skulle se ut. Tjocka, tjocka, Johannes, skämtade David Hellenius.

Läs också: Stina Wollter – 7 saker vi älskar med henne

Stina Wollter: ”Det är inte okej”

Men ordväxlingen har fått deltagaren Stina Wollter att se rött. Nu ryter hon ifrån.

– Det är jättetråkigt när man använder ordet ”tjock” som det mest förfärliga som man kan vara med om. Det tycker jag är helt åt helskotta helt enkelt. Så får man inte göra. Enligt BMI är jag en av de tjocka och jag stod där. Det är inte okej, säger hon till Expressen.

Hon trycker också hårt på att det någonstans bottnar i de värderingar som finns i samhället.

Annons

– Jag tror inte det är någon som försöker vara elak utan så är det med smalhetsnormen, det bara slinker ur. Folk pratar så. Och det är fruktansvärt beklagligt helt enkelt, att det absolut finaste är att vara smal. Det går att vara fantastisk på miljarder olika sätt.

Läs också: Stina Wollter om kris och sorg efter terrorattacken

TV4: Bidrar inte till kroppshetsen

TV4 besvarar Stina Wollter kritik i ett sms till Expressen. Där beklagar de att deltagaren reagerat så starkt:

”Det är jättetråkigt om Stina upplever det på det viset. Vi tycker dock inte att inslaget bidrar till kroppshets”, skriver Anika Beclijevski. exekutiv producent för ”Let’s dance”.

Text: Malin Ljung, Hänt

Stina Wollter: ”Jag har alltid känt mig äcklig”

Läs också: Stina Wollter: ”Jag har alltid känt mig äcklig”

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons