Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sommarmat med Ernst – 5 härliga recept!

16 jun, 2020 
Äntligen är det dags för Sommar mer Ernst i TV4! Årets säsong blir inte riktigt som vanligt – men det blir mängder av härligt trädgårdssnack, inredning och inte minst läcker sommarmat! Här är fem favoritrecept från tidigare säsonger med Ernst Kirchsteiger!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Uppskattade sommarprogrammet Sommar med Ernst med allas vår mångsysslare Ernst Kirchsteiger, 62, i täten drar igång för säsongen den 18 juni!

Årets säsong, som spelas in i Åsbyviken vid Hjälmarens strand, har också fått anpassa sig efter den rådande coronapandemin. Bland annat fick man snabba på inspelningen.

– Vi tvingades helt enkelt tänka om. I stället för att vara 13 medarbetare blev vi fem, och allt det där med stora renoveringar var bara att lägga ned. Nu blir det ett tema i varje program och det första avsnittet heter till exempel ”Trädgård” och har fokus på just trädgård och odling, säger Ernst till Leva&Bo.

I år kommer vi att få se både tillbakablickar på trädgårdar och annat som Ernst gjort under tidigare säsonger, men också nya enkla och mindre projekt. Och så klart blir det en hel del inredning och god sommarmat!

Ernst smet hem till Ulla

Tanken var också att alla i inspelnings-teamet skulle sova i huset i Åsbyviken för att minska risken för smittspridning, men Ernst hade svårt att lämna sin älskade fru Ulla ensam hemma.

Annons

– Jag åkte faktiskt hem till Ulla och sov. Då Ulla är sjuksköterska vet vi hur allt ska gå till, inget fusk eller någonting. Massa handsprit och så där och vi träffar inte någon annan, inte ens våra söner kommer ju in i huset. Jag sov hemma men teamet sov där då de normalt sätt annars åker fram och tillbaka till Stockholm men jag bor ju i Örebro, säger han till Expressen Nöje.

För att verkligen kicka igång den här härliga Ernst-andan har vi samlat några klipp på Ernsts sommarmat nedan!

Byggarfrukost

Här slänger Ernst ihop fantastiska kalljästa frallor, blåbärshavregrynsgröt och kex. Recepten hittar du här, här och här

Annons

Brunchomelett med tomatmarmelad

En innehållsrik omelett med hemgjort tomatmarmelad, smoothie och kaffe – en underbar sommarbrunch! Recepten hittar du här för omeletten och här för marmeladen.

Ernsts skaldjursgryta med bröd

”Varför gör jag en gryta av de goda svenska kräftorna? Jo, för att jag har lust!” Kräftor och blåmusslor i en härlig bouillabaisse! Här hittar du receptet.

Annons

Ernsts hamburgare

 

Ernst gör hamburgare på fläskfärs med salvia och prosciutto, hemgjord ketchup och färskbakade hamburgerbröd. Receptet hittar du här!

Viltskav på muurikkan

Ernst tillagar hjort- och älgskav på en stor stekhäll– perfekt när man ska laga mat till många! Detta blandas med svenska smaker som kantareller och rödbetor. Se receptet här!

Sommar med Ernst drar igång 18 juni 2020 i TV4.

Foto: TT, TV4

Läs mer:

Ernst Kirchsteiger om sin långa relation: Inget kakrecept

Få granen att hålla längre – Ernst Kirchsteigers knep

11 härliga Ernst Kirchsteiger-citat

Annons