Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sofia Wistam om synen på sin kropp efter bröstcancern

21 jul, 2022 
Linda Strömbäck
Sofia Wistam
TT
Programledaren Sofia Wistam drabbades av bröstcancer för tolv år sedan. Nu berättar hon om hur kroppen förändrats sedan sjukdomen och hur hon ser på sin kropp idag: ”Jag tycker att min kropp är fin”
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

Sofia Wistam är just nu aktuell som programledare för det omdiskuterade programmet Naked Attraction, där den nakna kroppen minst sagt står i fokus. I podcasten Livshjulet berättar Sofia Wistam om synen på sin egen kropp och hur den förändrats sedan hon drabbades av bröstcancer.

Sofia Wistam om synen på sin kropp

I det nya dejting programmet Naked Attraction får flera deltagare visa sina nakna kroppar i hopp om att bli vald att gå på dejt. Programledaren Sofia Wistam fick själv frågan att leda programmet naken, vilket hon tackade nej till.

– Nej, jag är inte så trygg i min kropp, jag gillar min kropp, och den fungerar superbra och jag tycker den är fin men jag är inte så pass exhibitonistisk eller singel för den delen, att jag skulle stå där själv, berättar hon i Livshjulet.

Annons

– Men annars tycker jag att min kropp är fin. Jag hade bröstcancer för några år sen och har ett och ett halvt bröst. Och när jag har tajt tröja ibland så tänker jag att folk tittar och lägger märke till det. Men sen inser jag ju att nej, det gör dem inte, berättar Sofia Wistam.

Sofia Wistam om att operera brösten efter cancern

Det har gått tolv år sedan Sofia Wistam fick beskedet om bröstcancer. I podcasten svarar Sofia på frågan om hon övervägt att fylla sitt bröst efter hon blivit frisk från bröstcancern.

– Jag tog ju bort en skärva av mitt bröst. Hade jag tagit bort hela bröstet, som vissa gör, så kanske jag hade tagit bort andra bröstet också för att få någon slags balans. Jag gillar också att ha urringat och har alltid haft rätt stor byst. Men det var självklart att inte skulle göra ett helt nytt bröst. Hade jag tagit bort hela från början så kanske jag hade gjort det, svarar Sofia Wistam.

Sofia Wistam
Sofia Wistam

Foto: TT

Annons