Sofia Wistam om sin sjuka mamma: “Helt knäckt”

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam med sina mammor på mammagalan.
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Det var i förra veckans avsnitt av Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams podd Wahlgren & Wistam som Sofia berättade att hennes mamma vaknat en morgon utan hörsel.
– Tänk dig – hon kan inte höra podden, vi kan inte ringa varandra. Det är ett stort stort stort handikapp, sa Sofia till Pernilla.

Sofia berättade då att hennes mamma tidigare varit döv på ett öra och haft lite hörsel på det andra men att hörseln försvunnit helt.
– Just nu går hon inte utanför hemmet för att hon vet inte hur man gör i ett liv utan ljud, sa Sofia.

Poddens lyssnare är engagerade

Sofia efterlyste också tips från sina följare på vad man kan göra och hon har fått stort gensvar, det berättar hon i veckans avsnitt av podden. Många av lyssnarna har mejlat och skickat meddelanden med tips och råd, något Sofia är väldigt tacksam för.
– Det är rörande, säger hon.

Förra veckan berättade Sofia om att hon skulle följa med sin mamma på en hörselundersökning och nu uppdaterar hon lyssnarna om hur det har gått.
– Lite lite ljud har hon kvar och hör, då blev jag såhär “wow”, säger Sofia.

"Väldigt ledsen"

De har också varit och letat efter en passande hörapparat till mamma Yvonne, något som enligt Sofia är ett svårt uppdrag och de håller på att undersöka om det är möjligt att operera.
– Så att jakten på hörseln fortsätter, hon är fortfarande väldigt stukad och väldigt ledsen över det här såklart, säger Sofia.

Sofias mamma Yvonne mår otroligt dåligt av hörselbortfallet och är väldigt ångestfylld.
– Hon är helt knäckt om jag ska vara ärlig, hon gråter mest. Man är ju, som vi pratade om i förra podden, avkapad från världen på ett sätt som blir en chock, säger Sofia.

Foto: TT

Utvald läsning