Suzanne Axell slutar – hon blir ny programledare för Fråga doktorn

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Vi har sett henne som programledare för SVT:s älskade långkörare ”Fråga doktorn” i över 18 år. Men nu tar Suzanne Axell, inom kort aktuell i rutan som deltagare i Let's Dance, en ny roll i programmet.

Det meddelar SVT i ett pressmeddelande.

Axell slutar alltså inte på Fråga doktorn, men slutar som programledare. Hon kommer fortsätta arbeta på redaktionen, bland annat med uppföljande reportage där man söker upp tidigare gäster i programmet.

Sofia Rågenklint ny programledare i Fråga doktorn

Sofia Rågenklint

TT

Den som tar över programledarrollen är Sofia Rågenklint. 46-åriga Sofia är känd från ”Go’kväll” och bekant för tv-publiken från ”Fråga doktorn hälsa”.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför ”Fråga doktorn”. Suzanne Axell är ju ”Fråga doktorn” och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, säger hon via SVT.

Sofia Rågenklint har tidigare berättat om sin resa tillbaka till arbetet efter att ha drabbats av utmattning, någon hon pratat öppet om i Fråga doktorn hälsa.

Tufft att pendla – och omöjligt vid corona

– Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, säger hon.

På grund av pendlingsavståndet har Suzanne Axell varit frånvarande från produktionen. Den rådande coronapandemin har gjort det svårt att motivera så långa restider och hon har ersatts av Linda Olofsson.

– Det är resebeslut helt enkelt, att jag inte ska resa mellan Stockholm och Umeå. Jag är inte sjuk eller någonting sånt men man blir utsatt för ganska mycket på de där resorna, så vi valde att inte chansa helt enkelt, förklarade Suzanne Axell tidigare för Expressen.

Aktuell för Let's Dance

Nu tar hon dessutom en paus för att medverka i TV 4:s paradprogram Let's Dance, där Suzanne kommer att dansa med proffsdansaren Tobias Bader.

I TV4 Nyhetsmorgon berättade hon om känslorna kring sin kommande medverkan: "Det var förvånande, konstigt och roligt på samma gång".

– Jag trodde aldrig att någon skulle tycka att jag dög till det här, så kände jag, sa hon till programledaren Jenny Strömstedt.

Redaktionens tips

Suzanne Axell om Let's dance: "Någon måste dansa för alla mulliga tjejer"

Suzanne Axell: "Var en självklarhet att inte bli mamma"

Dela på: