Sjuksköterskans bild visar kampen för vårdpersonal under corona

sjuksköterskan Kathryn Nivey

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Coronapandemin har inte lämnat någon oberörd, men hur hårt man har blivit drabbad varierar från person till person. Medan vissa förlorat både jobb och närstående, har andra mest märkt av det i att samhällena stängts ner.

Några av de som drabbats allra hårdast av covid-19 är så klart sjuvårdspersonalen, och främst de som jobbar på intensivvårdavsdelningarna. Amerikanska IVA-sjuksköterskan Kathryn Nivey har blivit viral på Twitter för att hennes inlägg sammanfattar vårdpersonalens tuffa verklighet. I inlägget visar hon två bilder på sig själv – en där hon ler på ett foto när hon utbildats till sjukskötersa, och ett med trött min och djupa linjer i ansiktet från skyddmasker.

”Hur det började och hur det går”, skriver hon till bilderna.

Sjuksköterskans ärliga budskap om corona

Bilderna ger en tydlig bild av vad hon går igenom varje dag på intensivvårdsavdelningen. Nivey fortsätter skriva i en tråd nedanför bilderna.

”Jag älskar att vara sjuksköterska. Jag hade inte förväntat mig att vara en nyexaminerad sjuksköterska under mitten av en politiserad pandemi, men livet kommer snabbt och även i en pandemi så finns det inget jag hellre skulle göra”, skriver hon.

Hon trycker också på hur hemskt det är att behöva bevittna så många dödsfall, när det är personer som inte hade behövt dö.

”När man ser dem dö på samma sätt, gång efter gång efter gång. Det är förkrossande att grundläggande vett och anständighet har blivit politik”.

I en intervju med BuzzFeed säger Nivey att hon tog bilden efter att ha jobbat med covid 19-patienter. Hon vill att det ska få folk att tänka till.

– Vårdpersonal har ingen anledning att ljusa. Vi har inte fått något av den här pandemin, och vi är också trötta på karantän och nedstängningar. Men mer än det, så är vi trötta på de oändliga vågorna av död och sorg som hade kunnat förhindras. Vi vill vad vi alltid velat – att ta hand om er och hålla er säkra.

LÄS MER

Nya pandemilagen: Det här gäller – och därför behövs den

102-åriga Angelina Freidman överlevde spanska sjukan och covid-19 två gånger

Nya beskedet: Det här gäller i jul

Dela på: