Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sjuåriga sonen räddade sin syster – klättrade in i brinnande hus

13 jan, 2021 
AvAino Oxblod
Eli och hans syster
Familjen Davidson vaknade av brandrök, och såg sitt hem förstöras i en eldsvåda. Men hade det inte varit för sjuåriga sonen Eli hade inte alla i familjen klarat sig levande ut ur huset – han klättrade nämligen in och hämtade sin lillasyster. –Jag trodde inte att jag kunde göra det, men sen sa jag: ”Jag tar henne pappa”. Jag var rädd, men jag ville inte att min syster skulle dö, säger Eli till CNN.
Annons
2020 - året då världen förändradesBrand logo
2020 - året då världen förändrades

Det var i december som familjen Davidson i Tennessee vaknade upp till lukten av brandrök.

Chris och Nicole Davidson, som genom åren har varit fosterfamilj åt 34 barn, hade tre barn i huset – sjuåriga fostersonen Eli, och sina två adoptivbarn, tvååriga sonen Elijah och 22 månader gamla dottern Erin.

När paret vaknade av branden hann de få med sig Elijah och Eli ut ur huset, men dotterns rum gick inte att ta sig till på grund av eldsvådan. I stället sprang familjen ut, i hopp om att kunna hämta Erin genom fönstret på utsidan i stället.

– Röken och elden var så tjock att det var omöjligt för mig att hämta henne, säger Chris Davidson till CNN och fortsätter:

– Vi gick ut för att hämta henne genom fönstret, men det fanns inget för mig att stå på för att nå upp. Så jag plockade upp Eli, som klev in genom fönstret och lyckades hämta henne från spjälsängen.

Familjen stolt över Eli efter att han räddat systern

Familjen är stolt och tacksam över sjuåringens hjältemod.

Annons

– Vi skulle inte kunna vara stoltare över Eli. Han gjorde något en vuxen man inte hade gjort.

Eli berättar själv att han inte ville att hans syster skulle dö.

–Jag trodde inte att jag kunde göra det, men sen sa jag: ”Jag tar henne pappa”. Jag var rädd, men jag ville inte att min syster skulle dö, säger Eli till CNN.

När de 20 brandmännen senare anlände till huset var det sedan länge övertänt, och nästa dag fanns inget kvar. Nicole och Chris, som båda har jobbat som brandmän, måste nu börja om från början med allt. På grund av pandemin har de inga jobb, och förlitar sig nu på en insamling för att få någonstans att bo igen.

– Vi har förlorat allt vi någonsin haft. Hela våra liv fanns i det där huset. Våra tre bilar skadades också av elden. Det är förkrossande. Vi har ingenting. Man är aldrig så ödmjuk som när man inte ens har egna underkläder att ta på sig.

Annons