Unliftable Woman – därför kan männen inte lyfta henne!

Varför går inte kvinnan att lyfta?

När vi skrev om utmaningen Chair Challenge nyligen såg vi många som själva ville testa den märkliga utmaningen som kvinnor klarar galant – men män tycks ha svårt för. Nu har vi sniffat upp en ny udda utmaning, fast den här kan vi nog snarare kalla ett trick!

Globalt kallas den ”The unliftable woman” – den olyftbara kvinnan, eller ”Dynamos Lifting Trick”. I videon nedan visar den svenske trollkonstnären Julien Dauphin tricket med sin fru, när de på Sergels torg i Stockholm frågar slumpmässigt utvalda män om de tror att de kan lyfta henne.

Se själv hur det går:

Ja, det gick bra – ända tills de ska titta henne i ögonen tills hon blundar. Då tar det tvärstopp! Men varför? Vi ser att tricket inte är något nytt fenomen – här är några klipp från tidigare under 2000-talet där olika personer testat samma utmaning – och misslyckats. Till exempel denna brittiske illusionist som kallar sig Dynamo, och visar detta trick i ett radioprogram (inte bästa kanalen för magitrick kanske?).

Här påstår man att kvinnan ”absorberar männen styrka”:

Vid första anblick är det svårt att komma på vad det är som gör att det från ena försöket till det andra inte går att lyfta personen. Men med hjälp av några godhjärtade personer på Youtube kan vi avslöja att det finns ett litet, litet knep.

Här förklarar unge herr RamStar313 att det helt enkelt gäller att ha rätt handlag:

Alltså: Skillnaden är ett lätt tryck på underarmens muskel, som gör att personen som lyfter plötsligt inte orkar. Huruvida detta är den enda hemligheten kan vi dock inte svara på – på vissa videos ser det mer ut som att personen som blir lyft trycker på insidan av lyftarens överarm eller kanske på biceps.

Detta måste vi hur som helst testa – gör det ni med!

Foto: Youtube

Läs mer:

Rutmaningen 2019 – här är alla övningar!

Veckans roligaste utmaning: ”Stick burpee challenge”

Testat nya utmaningen Chair challenge – som kvinnor klarar men inte män?