Därför stoppas Sarah Sjöströms barnplaner med Johan: ”Förstört”

Därför stoppas Sarah Sjöströms barnplaner med Johan: ”Förstört”.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sarah Sjöström var 18 år gammal när hon träffade kärleken Johan de Jong Skierus som då var 22. Idag är fjärilssimmaren 27 år gammal, och planerna om barn finns absolut på kartan. Eftersom simningen är en sådan stor del av parets liv var tanken att passa på mellan två OS, men planerna har på grund av pandemin satts ur spel.

I TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts berättar sambon Johan de Jong Skierus om barnplanerna som gått i kras:

– Vi har våra fyraårsplaner när det gäller barn. Men det har blivit lite förstört nu... Eller inte förstört men vi vet inte hur det blir, eller hur det kommer se ut, säger han och fortsätter berätta om tanken gällande barnagörandet innan pandemin:

– Mellan OS i Rio och OS i Tokyo... ja eller nej, alltså vi vet inte. Jag tror att Sarah vill ha barn under karriären också. Och då får det bli att jag stannar hemma. Simningen är en stor del av våra liv eftersom vi bestämde oss för att leva tillsammans.

Sjöström vill göra som Alshammar – skaffa barn i karriären

När Sarah Sjöström senare i programmet också börjar prata om att skaffa barn, slår hon fast att simkarriären inte är något hinder för det. Simmaren avslöjar även att det finns de som hon ser upp till när det kommer till just det.

– Jag skulle gärna vilja ha barn under simkarriären. Jag har sett många idrottskvinnor göra comeback efter födseln, bland annat Therese Alshammar. Det är superinspirerande!

Både Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus skriver under på att karriären absolut inte får stå i vägen för att skaffa en familj. De börjar berätta om tiden i början av deras förhållande, när Sarah Sjöström fortfarande gick i gymnasiet och redan gjort ett namn för sig inom simningen, och Johan bodde i ett annat land.

– Johan var 22 och bodde i Frankrike så det blev många resor dit. Men sedan flyttade han hem och jag började i stället resa mycket. Men nu funkar det superbra och jag älskar att simma, men det ska inte stoppa mig från att bilda en familj. Jag kan inte tänka mig något annat som är viktigare än barnen, säger Sarah Sjöström och menar att de fått ett rimligare vardagspussel bara såhär ett par år efter den hektiska tiden.

Foto: TT/TV4

Redaktionens tips

Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus – så träffades de

Tillsammans med Strömstedts 2021 – här är årets alla par

Simstjärnan Sarah Sjöström om framgångsdieten: "Unnar mig"

Dela på: