Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus – så träffades de

11 mar, 2021 
Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus i Tillsammans med Strömstedts.
Simstjärnan Sarah Sjöström träffade pojkvännen Johan de Jong Skierus på en fest för nio år sedan. Idag bor de i en lägenhet på Södermalm i Stockholm – även om de är ifrån varandra större delen av året. Nu berättar de om hur de format livet runt Sarahs karriär och om planerna för framtiden.
Annons
Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus gästar Tillsammans med StrömstedtsBrand logo
Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus gästar Tillsammans med Strömstedts

27-åriga Sarah Sjöström är en av Sveriges bästa simmare genom tiderna, med bland annat EM-, VM- och OS-guld i frisim och fjärilssim bland meriterna. Hon har även slagit flera världsrekord i fjärilssim.

Sarahs pojkvän Johan de Jong Skierus, 31, må jobba på bank idag, men är också svensk mästare i fäktning – och ordförande i föreningen Fäktkonstens främjande.

I säsongens fjärde avsnitt av Tillsammans med Strömstedts får paret besök av Jenny och Niklas Strömstedt (som bor ett kvarter bort från de själva på Södermalm i Stockholm) som förhör sig närmare om parets nioåriga historia tillsammans.

Distansförhållande med pojkvännen i 9 år

Paret träffades på en nyårsfest, där Sarah blev inbjuden av en vän som också kände Johan och hans fäktningskompisar.

– Jag blev imponerad av hur Johan tittade på mig när han pratade med mig, och hur intelligent han var, säger Sarah.

Det klickade ganska snabbt mellan de två, och Sara beskriver hur hon kände att hon kunde vara sig själv väldigt snabbt med Johan.

Annons

– Jag sa jag älskar dig till honom väldigt tidigt – sen tog det nog tre-fyra månader innan han sa det tillbaka, haha.

De är båda ärliga med att det är Sarah som pratar mest och är den mest sociala av de två. Johan är speciellt dålig på att prata om känslor – säger Sarah.

Träffades väldigt unga

Paret berättar att många hade tvivel på deras relation till en början, eftersom de träffades när Sarah var 18 år och Johan var 22. Båda ville ut och resa och satsa på sig själva och sina karriärer.

– Man har sett kompisar som träffats och gjort slut, och tänkt "kommer vi bli en av dem, eller de som håller ut"? säger Johan i programmet.

De beskriver sin relation som mer eller mindre ett långdistansförhållande. Sarah är borta närmare 30 veckor per år, säger hon.

– Från att vi träffades har vi nästan alltid bott ifrån varandra, säger Johan.

De har förstås haft kriser under sina år, men säger att det finns något som alltid drar dem tillbaka till varandra, och gör att vad som än händer så kommer de att lösa det för att få vara tillsammans.

Annons

– Vad som än händer är jag villig att kämpa, säger Sarah.

Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus om barn

När frågan om barn dyker upp har paret redan ett ganska tydligt svar: Sarah vill absolut ha barn under sin simkarriär och ser ingen anledning till att vänta till hon känner sig klar med tävlingstiden.

– Många, som Therese Alshammar, har gjort comeback efter. Och även många kvinnor inom andra idrotter. Det är superinspirerande, säger hon.

Däremot har barntankarna fått anpassa sig lite efter Sarah karriärsplaner.

– Det är liksom ett triangeldrama, säger Johan,

Se hela avsnittet med Sarah Sjöström och pojkvännen Johan de Jong Skierus i Tillsammans med Strömstedts torsdag 11 mars kl 21.00 i TV4, eller på TV4 Play.

Foto: TV4, TT

Annons